Grade Blueberood Bluewood: Fotografije i opis

Grade Blueberood Bluewood

Borovnica je jedan od predstavnika obitelji Vereskov, kao i azaleje, brusnice, rododendroni, brusnice i mnoge druge biljke. Sve ove obitelji u prirodnim uvjetima preferiraju rasti u močvarama, tj. U kiselom tlu i nalaze se u divljoj formi. Domaća zemlja ove biljke je Sjeverna Amerika. Sve vrste modernih borovnica su hibridi dobiveni od divljih vrsta i mogu se uzgajati u različitim klimatskim uvjetima. Razmislite o Bluegrassovoj raznolikosti Bluegold.

Opis plavog zlata

Bluewold, ako je preveden na ruski zvuči poput plavog zlata. Ovo je američka sorta, koja je uzgajana 1989. godine. Grmovi nisu visoki do 120 cm, imaju puno izbojaka, koji moraju biti razrjeđeni. Zrenja plodova pada na prvu polovicu kolovoza. Boja jagodiče se manifestira puno ranije od punog sazrijevanja i okusa i slatkoće koje se pojavljuju u vrijeme zrelosti. Bobice su svijetloplave, promjera oko 1,5 cm, težina bobičastog bilja u prosjeku iznosi 3 g, površina bobica je vrlo glatka. Tijelo je vrlo sočno, s ugodnim okusom, slatko s laganom kiselinom. Uz pravilnu njegu iz grma, možete od 5 do 6 kg bobica.Bobice izvrsno prenose transport, ne gube prezentaciju.

Preporučeni uzgojni uvjeti

Za borovnica poželjne područja biti dobro zagrijati i sjalo, kao što je važno je dobar prostor za ventilaciju. Ova kultura će biti velik rasti i donositi plodove u svjetlu, kiselim tlima, a one koje su bogate kisikom. Posebna korijenski sustav, koji se nalazi na dubini od 30-40 cm, zahtijeva stalnu zalijevanje, tako da je vlažnost tla treba biti umjeren, osobito za vrijeme aktivnog rasta. Raznolikost Bluewooda odlikuje se visokom zimskom snagom. Odrasli grm izdrži mraz na -34 stupnjeva.

Kako i kada posaditi

Pogodno za sadnju sadnica 2-3 godine, a doba godine je poželjno proljeće ili jesen. Između biljke moraju promatrati na udaljenosti ne manje od 1,5 m, a između kreveta od oko 3 m. Nakon sadnje tlo oko grma zamulchirovat poželjno, to je moguće napraviti debljinu piljevine, oko 8 cm. Nije preporučljivo borovnice zaprljanja organskih gnojiva jer povećava razinu lužina u tlo, zbog toga što biljka može umrijeti.

Odrezati grm

Pomlađivanje grmlja mora biti učinjeno, ali morate to učiniti pravodobno.Obrezivanje grmlje provesti 3-4 godina i to samo u rano proljeće prije formiraju pupoljci, ako je obrezivanje ne provodi u proljeće, moguće je da će pasti, nakon što list pada. Morate izbrisati stare grane, suhe, vrhovima grana na kojima nema dobitaka. Samo trebate ukloniti grane koje su previše zbijene sredinom grma. Nakon obrezivanja u grmlju treba postojati 5-6 godišnjih izbojaka, koji se moraju odstupiti od baze grma. Uz pravilnu njegu i obrezivanje, život grma može se produžiti na 20 godina.

Ne samo ukusna, već i korisna

Borovnica plodine konzumira u različitim oblicima, to može biti kuhana, sušena, smrznuta i u bilo kojem stanju – skladište vitamina i minerala. Pripravak vitamina uključujući takve kao što su A, B1, B2, PP, B4, B5, B6, B9, C, E, K, kao i minerala bobica bogate željezom, selen, cink, bakar, natrij, kalij , magnezija, mangana i mnogih drugih. Smetnje borovnice u hrani, godine su se ne boji, jer je antioksidans koji se nalazi u bobica će pomladiti svoje tijelo. U probavnom traktu, bobica će vratiti red, oživjeti mikroflore, potisnuti putrefaktivne akcije. Buduća mama će biti korisna bobica zbog sadržaja folne kiseline.Velika korist donijet će bobicu osobama koje pate od dijabetesa, zahvaljujući tvarima koje snižavaju šećer u krvi. Komponente ove bobice također su korisne za živčani sustav, proces starenja živčanih stanica usporava, što pomaže u jačanju memorije i pažnje.

Mistresses za bilješku

Bobice borovnice mogu se zalijevati na bilo koji način. Ako odlučite sušiti, bobice treba očistiti i oprati, ostavljajući ih da se isušuju. Nakon zalivši ih na sito i staviti na pečenje, što smo stavili u pećnici s otvorenim vratima. Pećnica je uključena pri niskoj temperaturi. Berries periodički tresti, da bi se isušilo ravnomjerno. Sušenje se može pohraniti u vrećicu od platna. Da biste koristili bobicu, bit će dovoljno da se potopite u toploj vodi. U budućnosti, oni se mogu koristiti za punjenje pite, kompot ili za izradu glatkih voća. Imati lijep apetit za vas.

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: