Hortenzija Dendritic: raznolikost Opis sa slikama, sadnju i njegu, reprodukciju i obrezivanje

Hortensko stablo: sadnja i njegu, opis sorte

Hydrangea slična stablu (lat. Hydrangea arborescens) – vrsta biljaka roda Hortensia Hortenske obitelji, koja se nalazi u divljini na istoku Sjeverne Amerike. Ovo je najpretenciznije i najrasprostranjenije vrste roda, koje lako izdržava teške zimske mrazove.

Hortensia je grm sličan stablu visine od 1 do 3 m s zaobljenom krunom i blago pubertetnim izbojcima. Hydrangea lišće stabla eliptičan ili jajolik duljinu od 6 do 20 cm, s rubovima i nazubljenih srcoliki baze, otvorenog od donje strane ploče. Gornja strana njih je zelena, dno je sizaya. Nekoliko neplodnih cvjetova s ​​promjerom od oko 2 cm zajedno s malim cvjetnim cvjetovima skupljaju se u štitovima do 15 centimetara ili više. U vrijeme otvaranja bijeli cvjetovi imaju zelenkastu boju, a zeleno lišće nestaje, a na kraju cvatnje cvjetnica postaje ružičasta. Plod hidrangea je drvo u obliku kutija do 3 mm u veličini. Biljka cvjeta obilato i kontinuirano od prve polovice srpnja do sredine jeseni.

Uzgoj hortenzija u vrtu – sadnju i njegu Kultura se odlikuje brzim rastom, ljubavlju vlage, potražnjom za sastavom tla i zimskom snagom.Ova vrsta je lakša od drugih hidrangeas, tolerira prisutnost vapna u tlu.

Kada saditi hortenzija.

Vrijeme postavljanja hortenzije u stablo odabrano je uzimajući u obzir klimu područja. Na sjeveru, bolje je da se biljka u rano proljeće, prije nego protok soka, čim je tlo topi u vrtu, te u područjima s blagom, toplom klimom može biti posađeno hortenzija kako oticanja bubrega, a nakon lišća pada.

Kako odabrati pravo mjesto za biljku? Hortenzije vole dobro osvijetljena područja ujutro, koja su u sjeni nakon ručka. Hortenzija ne voli vjetar sličan stablu: njezini cvjetovi u prolazu kroz mjesta brzo blijede. biljka tlo treba moisturized, tako da ne staviti ga u blizini grmlja i drveća, tako da ne apsorbiraju iz tla namijenjenog za hortenzija vlage: udaljenost od grm stabla hortenzija u bilo koje druge biljke bi trebao biti manji od 2 m.

Kako saditi hortenzija.

Najbolji sadni materijal su tri četverogodišnje sadnice hrenovitih stabala. Pri kupnji sadnica s otvorenim korijenskim sustavom, obratite pozornost na svoje stanje, ali je bolje kupiti sadni materijal zatvorenim korijenima.Prije sadnje sadnica obilno zalijevati, uklonjena sa spremnika i korijena podrezane na 20-25 cm. Ako vam trule ili suhe korijene treba rezati i.

Sadnja hortenzija pad i njegu u saduPri slijetanja u lošem tlu iskopali promjer rupa od oko 50 i dubinu od 65-70 cm, ali ako je plodno tlo područja, dubina može biti manji od -. Oko 50 cm Općenito, dimenzije ovise o veličini jame korijenski sustav sadnog materijala i količinu zemljišta na njemu. Jama centar gomila ispusni prethodno pripravljena smjesa humus tla, humusa, treseta i pijeska u omjeru od 2: 2: 1: 1, uz dodatak od 50-60 g kompleksnog gnojiva. Instalirajte sadnicu na gomilu, širite njezine korijene i napunite preostali prostor istom hranjivom smjesom tla. Potom namjestite površinu kruta i sipajte biljku obilno pod korijenom.

Uzgoj hrastova drveća u vrtu.

Hortensia stablo na otvorenom terenu zahtijeva redovito i obilno zalijevanje, osobito tijekom sušne vruće sezone. Osim toga, morat ćete popustiti tlo u kolicima i ukloniti travu, uvesti gnojidbu u tlo, izrezati hidrangee i zaštititi ga od bolesti i štetnika.

Zalijevanje hortenzija stabla se provodi 1-2 puta tjedno s vodom pri temperaturi od 20-25 ° C, izlijevajući za svaku biljku najmanje 3-4 kante vode. Ako biljka nema vlagu, njezini listovi nestaju i počinju žućkati, cvjetovi se suše i hortenzija gubi dekorativnost. Stoga, pazite da se tlo u prolazu ne isušuje. Nakon zalijevanja ili kiše, površina se lagano opusti, pokušavajući ne oštetiti korijenski sustav, koji nije previše plitko, dok uklanja korov. Za zaštitu tla od brzog gubitka vlage, potrebno je pokriti površinu oko biljke sa slojem treseta ili humusa, u ovom slučaju i vodom i otpustiti tlo, a morat ćete proći mnogo rjeđe – otprilike jednom u 10 dana.

Da bi hortenzija bila atraktivna tijekom vegetacijskog razdoblja, potrebno ga je hraniti i mineralnim i organskim gnojivima. U rano proljeće, šačica Kemira cvijet je raspršena u prtljažnom krugu, koja sadrži ne samo dušik, fosfor i kalij potrebne za svaku biljku, već i skupinu važnih mikroelemenata. Druga gornja odijela, koja se sastoji od 30 g kalijevog sulfata i 50 g superfosfata po biljci, uvedena je tijekom razdoblja biranja.U budućnosti, možete napraviti gnojivo 2-3 puta, ali budite oprezni s dušikom zbog svojih viška dovodi do pojave održive zelene hladu u bojama hortenzija. Osim toga, biljke su prelijevale slabo zimi s dušikom.

2-3 puta preko opruge ponašanje tla zalijevanje debla i raspršivanje krunu sa slabim otopinom kalijeva permanganata. Da li je to kako bi se poboljšala snagu hortenzija drveća izbojaka, koji se ne mogu nositi težinu velikog broja velikih cvatova. Možete, naravno, vezati grane na podršci, ali to ne dodati na atraktivnosti biljke.

Sadnja i njega Hortenzija paniculata otvoriti grunteIz sve vrsta roda hortenzija stablo je vrlo nezahtjevne i hladno-otporan, ali nove vrste biljaka donijeli iz vrtića toplijim krajevima zahtijeva prije hibernacije okopavanje suhom i svjetlo pokrova. Hortenzija grmlje mlađe od četiri godine skrivao lišće ili smreke grane. Grane grma za zimu, poželjno je povezati zajedno, tako da oni nisu za slomljena pod težinom snijega. No, čak i ako je biljka će patiti od mraza, hortenzija proljeće se vraća dovoljno brzo.

Obrezivanje hrasta lužnjaka.

Hortensia stablo oblikuje cvjetanje na izbojku tekuće godine. Prve četiri godine nakon sadnje biljka nije odrezana, no kasnije se obrezivanje vrši dvaput godišnje, u proljeće i jesen. Glavni je jesen obrezivanje, tijekom kojeg su uklonjene sve izblijedjele cvjetnice.

Ako hortenzija nije odrezana, grmlja postaje previše gusta i ima grubo, zanemaren izgled. U proljeće, prije protok soka, što sanitarne grmlje čišćenje, uklanjanje slab, tanak, podmerzshie, suši, oštećene i zadebljanje grm, koji raste prema centru, male ili nesposobni cvjetnih izdanaka oslabljena nulu. Jednogodišnji izbojci skraćuju se na 3-5 pupova, od kojih će u tekućoj godini biti novi izbojci s velikim cvjetovima.

Jednom u 5-7 godina treba biti pomlađivanje obrezivanje hortenzija stabla u rano proljeće izbojci su svi stariji od pet godina se režu na visini od 10 cm od tla. Međutim, pomlađivanje vrlo starih biljaka raste tri godine, inače bi mogli umrijeti.

Štetnici i bolesti hortenzije su poput stabla.

Hortenzija stablo može oštetiti pauk novčića i lisne uši zelenih listova – sisa insekti koji se hrane stanica SAP od lišća i mladice biljke.Nema smisla trošiti vrijeme na pokušaj uništavanja hortenzija s narodnim lijekovima, bolje je odmah početi obrađivati ​​grm otopinom akaricida. Pa se nosite s sisavcima štetnika Actellik, Fitoverm, Aktara, Sanmayt.

Od bolesti hortenzija, stablo može patiti od praškastih plijesni, plijesni plijesni (porozporoza) i kloroze. Gljivične bolesti liječene su fungicidima. Na primjer, kada je ploča na lišću bjelkaste pepelnica hortenzija je potrebno što je prije moguće liječiti rješenje Bayletona, Quadris®, Topaz, fundazol droge ili druge slične aktivnosti. Od peronosporoze biljka se tretira s bioophongicidima Gamair, Alirin-B ili Phytosporin. Rješenja su pripremljena u skladu s uputama proizvođača kemikalije, strogo promatranjem doziranja i intervala između tretmana.

Što se tiče kloroze, koja se manifestira obojenim mrljama na lišćem, obično proizlazi iz suviška u humusu ili nedostatka željeza u njemu.

Hortenzija umnožava stabla sličnim reznicama, podjelom grma i slojevima. Profesionalci u tu svrhu također koriste inokulaciju i generirajući način,ali za navijače, oni su previše vremena, skupi i nepouzdani.

Reprodukcija hortenzije pomoću arborealne podjele grma.

Udio hortenzija grm stablo može biti i na proljeće i jesen: Bush iskopa i rastaviti na dijelove tako da svaki delenki nužno regeneraciju bubrega. Prolazite dijelovima grma u unaprijed pripremljene jame. Ako provodite postupak u proljeće, jesen će se dijelovi grmlja već ukorijeniti na novim mjestima.

Reprodukcija hortenzije s granama drveća.

Ovo je također prilično jednostavan za primjenu metode reprodukcije, dajući dobre rezultate. Opružni izdanci godišnja zavoja na zemlju, stavi u prethodno izrađeni utor dubine od 10 cm kako bi se vršni dio duljine od oko 20 cm iznad površine ostali. Sidro je učvršćeno u tom položaju, a utor je ispunjen plodnim tlom. Cijela se sezona pilića ulijeva i hrani uz majku, a na jesen ili proljeće odvojena je od grma i posađena na novo mjesto.

Reprodukcija hortenzije s dendritičkim izvorima i ljetnim reznicama.

Ova metoda širenja hortenzije u stablu se najčešće koristi.Proljeće reznice su izrezali na početku lipnja, tako da je u njihovom podrumu bila peta – mali dio prošlogodišnjeg bijega. Ljetne reznice dobivene u srpnju iz vrha, neodrevesnevshey dio puca. Na reznicama treba biti 1-2 internodija. Gornji lišće se skraćuje za pola, a donji lišće se uklanja. Za uspješno zakorjenjivanje u visokoj vlažnosti uvjeti moraju instalirati proizvodnju maglice i koristi se kao smjesa supstrat tla treseta dva dijela i jedan dio pijeska, a moguće ukorjenjivanja reznice i tlo list, obložene sa slojem pijeska debljine 3-4 cm. Sadnja provodi pod kutom od 45º, na vrhu staklenika prekrivena je prozirnom kapuljačom. Korijene reznice prve zime provode u hladnom stakleniku ili podrumu, au proljeće su posađene u zemlju. Sljedeće zimske reznice dobro su prekrivene lapnikom, a godinu dana kasnije mogu već zimi bez skloništa.

U vrtu područja se uzgajaju ne toliko raznolikih vrsta hortenzije. Najbolji od njih su:

  • hortenzija arborescentna grandiflora – grm 1,5-2 m kruna promjera do 3 m listovima biljaka su svjetlo zelena, dužinu od 16 cm ..Kremasto-bijeli cvjetovi do 2 cm u promjeru se skupljaju u corymbose inflorescences do 20 cm preko. Bogat cvjetanje traje od lipnja do rujna;
  • Annabel – Hortenzija je bijelo poput stabla visine do 1,5 m, s krunom promjera do 3 cm i s cvjetovima promjera do 25 cm. Cvate ovu vrstu u isto vrijeme kao Grandiflora. Annabelov godišnji prirast iznosi 20 cm;
  • Hortenzija poput Pink Annabelle – oblik Annabelle s tamnim ružičastim cvjetovima, koji postupno postaju svijetle ružičaste boje;
  • Sterilis – raznolikost cvjetnjaka, sakupljenih u gustom polukuglastom cvatu, od čega se grane savinju. U vrijeme otvaranja, cvjetovi su zelenkasto-bijeli, tada nestaje zelena boja, a cvjetovi ostaju blijedi sve do samog kraja, bez dobivanja ružičaste boje;
  • Hayes Starburst – jedna od novih sorti s uskim lišćem od ostalih hortenzija, a sa cvjetovima sfernog oblika promjera do 25 cm, koji se sastoji od bijelih frotirnih cvjetova;
  • Bijela kupola – visina grma do 130 cm s ovalnom lijepom krunom. Cvjetovi se sastoje od malih bjelkastih plodnih i snježno-bijelih sterilnih cvjetova. Raznolikost je zimska izdržljivost, izbojci savršeno izdržavaju težinu cvata i ne zavoje;
  • Inkredibol – snažna snažna vrsta, slična Annabelu, ali s još većim globulama krem-bijele cvjetnice s jedva zamjetnim žućkastim vapnom;
  • Invinsibell – prvi stupanj hortenzije s obojenim cvjetovima: biljka otkriva tamno ružičasto cvijeće, a do kraja cvjetanja mijenja se samo intenzitet njihove boje.

Hortensia stablo izgleda sjajno iu pojedinačnim i grupnim sadnicama. Iznenađujuće je u skladu s clematisom, ljiljanima i ružama. Biljka se koristi za stvaranje drvenastih grmova u kombinaciji sa vrstama crnogorice, kao i za živicu koja ne zahtijeva obrezivanje. Bez obzira na to kako se odlučite za korištenje hrastova drveta, to će bez sumnje ukrasiti vašu stranicu.

Pogledajte videozapis: SIBIRSKI LIMUN (SADNICE DO -30)

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: