Hrana za brojlere: Ration i kako iskoristiti

Hrana za brojlere

Mnogi poljoprivrednici peradi koriste za kupnju broilera mješovite stočne hrane kupljene. Koristite ga, možete uzgajati ptice što je brže moguće. Ali treba napomenuti da se hrana za brojlere može obaviti kod kuće. Ovaj materijal pruža informacije o hrani za broilere, kao i nekoliko recepata, kako možete hraniti pticu na vlastitom domaćinstvu.

Prehrana u prvim danima pernate životinje

Bilo koji životni vijek pilića karakterizira posebna prehrana. Kombinirana hrana za tovne piliće nešto je potrebna s različitim sastavom, a ne za odraslu pticu. Recept za takvu prehranu za mlade ptice nije jedan, ali u ovom materijalu će se dati najviše koristi među poljoprivrednicima.

Od samog početka, prije korištenja prehrambenog tipa "Start" trebalo bi hraniti mlade biljke s kuhanim jajašcima, koje moraju biti zdrobljene. Također se preporučuje da se pilića sir. Postoji dovoljna količina kalcija za normalno funkcioniranje pilića. Također, uzgoj mladih životinja može se temeljiti na štapićima koji su bez problema kod kuće. Mashrooms su najbolje obaviti na obrano mlijeko.

Da biste ojačali kralježnicu ptica, možete koristiti redoviti serum, a možete je zamijeniti i s isušenim mlijekom.

Ako koristite kupljeni oblik hrane za životinje, mladi poljoprivrednici peradi imaju pitanje koje je potrebno odabrati. U pravilu se koristi PC-6-1. Također, ova vrsta hrane može se proizvesti kod kuće. Bit će potrebno da se miješa:

 1. Kukuruz – 50% od ukupnog iznosa;
 2. Pšenica – 16% ukupnog sastava;
 3. Makuha – 14% u sastavu hrane;
 4. Serum ili kefir – 12% ukupne mase hrane;
 5. Ječam – 8% sastava.

Svi sastojci morat će se razoriti i temeljito miješati. Takva hrana pogodna je za pojedince koji su navršili tjedan dana. Također, ovaj recept može značajno spasiti novac uzgajivača. Budući da će kupljeni hranu biti dvostruko skuplji.

Obrok za ptice od 2 do 4 tjedna

Svaki izraz za piliće karakterizira posebna prehrana. Stoga, u razdoblju od 2 tjedna, uzgajivači prenose ptice na drugu hranidbu. Ova hrana se zove PC-6-2. Naravno, njegov sastav ima i druge sastojke. Osim toga, takav hrani za brojlere prodaje se s povećanim granulama. Čak iu takvom hranjenju, postoji mala količina kostiju i ulja.Oni pomažu intenzivnije proizvoditi perad, dok perje zdravi i ne razbole.

Da biste pripremili takav feed za brojlere kod kuće, trebat će vam:

 1. Koristiti zgnječeni kukuruz u iznosu od 48% ukupnog sastava;
 2. Kolač od suncokreta u iznosu od 19%;
 3. Za pšenicu u iznosu od 13%;
 4. Također se preporučuje dodavanje kostiju od 7% ukupne prehrane;
 5. Kvasac i osušeni natrag do 4%;
 6. Travnjaci – 3%
 7. Masnoća od masnoća – 1%.

Ovaj se feed može koristiti za hranidbu ptica do samog klanja. Naravno, koja je metoda za odabir pojedinačno za svakog uzgajivača. Preporuča se hraniti pernati kolač na osnovi sirutke ili bujona. Treba napomenuti da u kojoj dobi ptica ne bi bilo, potrebno je uravnoteženu ishranu i pravilnu količinu vitamina i minerala. Mliječni proizvodi poboljšavaju imuni sustav životinja i poboljšavaju zdravlje. Na primjer, sir neće nikada biti suvišan prilikom hranjenja pilića, a također će nadopuniti hranu za broilere.

Prehrana od 5 tjedana

Ovo razdoblje smatra se razdobljem tovljenja ptica. U tom razdoblju možete koristiti početnu vrstu hrane, ali ipak karakteristike ptice takve su da je bolje prenijeti na prirodnu prehranu.Značajke obične hrane pomažu poboljšanju kvalitete mesa, ali osim toga, prehrana je ekonomski isplativa.

Glavno načelo ekonomične opskrbe broilera je korištenje zrna različitih kultura. Recenzije poljoprivrednika peradi tvrde da se uzgoj ptica na tov može učiniti ako miješate različite žitarice u jednakim omjerima i sipate ih sa serumom. Istina, takvo hranjenje treba obaviti u malim količinama. Tako da serum ne istječe i hrana se ne pogoršava.

Mlada ptica je bolje dati puno trave, kao i druge zelje koje se mogu vidjeti u vrtu. Takvim su zelenilom lišće, povrće s voćem. U takvim proizvodima, dovoljno vitamina za piliće.

Kada kokoši dolaze više od mjesec dana života, onda možete učiniti sljedeće hrane kod kuće:

 1. U jednakim dijelovima, pšenica i ječam zdrobljeni su svaki za 25%;
 2. Kukuruz i soje također bi trebali biti dodani na 20%;
 3. Savršeno grašak, koji bi trebao biti 10%;
 4. Naposljetku dodajte 5% suncokretovog brašna.

Unatoč činjenici da mješovita hrana za brojlere uključuje sve potrebne elemente, uzgajivači i dalje savjetuju uključiti u dijetalnu ribu i kreda, a možete koristiti i druge dodatke. To će omogućiti broilima da se dobiju na težini brže.Osim toga, ptice savršeno jedu tikvice i bundeve ili drugi otpad iz hrane. Uz takvu prehranu, možete postići ekonomično hranjenje. Glavna stvar je da rok trajanja proizvoda ne istječe i ne daju povrće i plodovi.

Savjeti za uzgoj

 1. Često, pilići trebaju biti zaklani približno šest mjeseci. Treba napomenuti da hranjenje ptice nakon 45 dana nije profitabilno jer ptice ne dobivaju više težine. Čak i ako je dobitak težine, onda je to čvrst gram. Drugim riječima, oni uzgajivači koji hrane pticu nakon 45 dana jednostavno bacaju novac.
 2. Kupljena hrana je vrlo skupo, dok je njegova potrošnja značajna tijekom razdoblja tovljenja ptica, osobito ako se uzgaja veliki broj pilića. Izvrsna hrana može poslužiti kao ona koja se proizvodi kod kuće. Da biste to učinili, možete koristiti recepte koji su navedeni u članku. Svi su dokazani u praksi i pokazuju izvrsne rezultate na ptici. Osim toga, oni su gotovo isti kao oni kupljeni u trgovini.
 3. Broileri se uvijek moraju napuniti vodom u koritima. Osim toga, mora biti svježa i čista.Treba napomenuti da je s vodom da ptice često uhvaćaju infekcije i viruse. Ako stalno pratite njegovu čistoću, bolest se može smanjiti na minimum.
 4. Ispravno napravljen omotač za piliće omogućuje brzo i učinkovito dobivanje mase trupla. Primjerice, dan 45, broileri trebaju imati masu od 2 kg ili više.
 5. Mnogi uzgajivači ptica hrane im ništa. No, ako to sredstvo dopušta, bolje je upotrijebiti posebnu hranu za ovu vrstu, jer s njim možete započeti postizanje bodova na 40. dan svog života. Osim toga, težina trupla s takvom prehranom će biti oko 2,5 kg.
 6. Da bi se razvijao posao na broilima i da dobije dovoljnu dobit, bit će potrebno uložiti veći naglasak na prehranu i prehranu u cjelini. U ovom području to će biti glavna točka. U pravilu je to ration koji daje ranu zrelost životinje i produktivnost, a ne, naravno, opće zdravstvene pokazatelje. Iz prehrane i mesa postaje nježno, sočno i ukusno.

Pogledajte videozapis: Kako optimalno hraniti pilice kada se ide na teze brojlere

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: