Sjemenke bijelog gorušice, kako i koliko boja

Kako cvjetaju bijela sinusna: opis i primjena cederata

Sinter bijeli – predstavnik obiteljskih križeva, jednogodišnji. Sjeme i lišće se koriste u kuhanju. Kultura je med i siderat – zeleno gnojivo. Izvorni dio bijelog gorušice je Mediteran. Trenutno raste na području Amerike i Europe, u Japanu i Indiji.

Kako brašno od gorušice

Razdoblje cvjetnice kulture hrane traje od lipnja do rujna. U 6 ujutro cvijeće se otvara i počinje emitirati miris. Ugodan miris i pelud boje limuna privlače pozornost pčela. Med je obrađen od insekata od zore. Cvjetanje pojedinačnog uzorka traje do 3 dana. Nakon toga, zaviruje i pada. 1. dan otvaranje se odvija od 6 sati, 2. dan – od 9, 3. dan cvijeće ostaje polu otvoren. Jedinstvenost ove vrste jest da ga pčele i oprašuju čak i noću.

Izvor: Slike depozita Sjeme bijelog gorušice naširoko se koristi u kuhanju

Za uspješno uzgoj meda postoji niz uvjeta:

  • Dobro pripremljena zemlja koja sadrži vapno i humus.
  • Ulovljeni, uzgojeni i labav tlo.
  • Prisutnost "prethodnika" biljnog podrijetla: mahunarke, žitarice, žitarice.
  • Sjetva bez ukopa u tlu.
  • Row keeping. Udaljenost između redova – do 25 cm.
  • Upotreba 15 kg sjemena / 1 hektara.
  • Redovno uklanjanje sadnica.

Klice se pojavljuju 5. dan, nakon 35-40 dana senf cvjeta. Medon ne korijenje dobro na pjeskovitim, labavim i glinasto teškim tlima.

Primjena bijelog sjemena i njegovih korisnih svojstava

Sjeme senfa se dodaje posudama u tlu i cijelom obliku. Ima pikantan ukus i naglašava dostojanstvo hrane. Plodovi biljke koriste se u gastronomiji u proizvodnji jela od divljači, svinjetine i govedine, zalivši se u hladnom i toplom obliku. Dodajte konzervirane i ukiseljene gljive, povrće, mljeveno meso, prvog jela.

U umacima se doda sirupni prah i priprema se od neovisnog odijela.

Iz tvornice, istisnite ulje. Njegovi listovi i plodovi koriste se u borbi protiv bolesti – astme, gihta, neuralgičnih poremećaja, konstipacije. Estetska kozmetička industrija ekstrakt senfa je osnova za maske i šampone.

Sinapis alba – široko rasprostranjena kultura hrane, vrijedna za svoje prehrambene i korisne osobine. Osim gastronomske i medicinske uporabe, važno je da biljka postane sredstvo za obogaćivanje siderata i tla.

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: