Kako boriti mrave u vrtu s narodnim lijekovima

Kako se boriti protiv mrava u vrtu: narodni načini da se riješite štetnika

Crveni i crni mravi su česti stanovnici vrtnih parcela. Ne mogu se klasificirati kao štetnici – mali toilers uništava ličinke insekata, ne dopuštajući im da rasti nekontrolirano. Pa ipak, ako njihovi brojevi rastu i zasađene lisne biljke uništavaju sadnju, vrijedno je razmotriti kako se nositi s mravima u vrtu. Oni mogu biti protjerani korištenjem kemikalija ili narodnih lijekova.

Kako spriječiti širenje mrava

Jedan mali mravinjak na mjestu neće štetiti, ali ako broj mrava raste, poduzmite sljedeće mjere.

Izvor: Depositphotos Znajući kako se nositi s mravima u vrtu, oslobodit će se invazije lisnih uši

 • Često se uzgaja tlo na mjestu: mravi se ne sviđaju kad su njihova gnijezda uznemirena.

 • Postrojenje na području zrna krupice ili lucerne. Ove biljke će postati "pašnjaci" za lisne uši i preusmjeriti štetnike iz plodnih grmlja.

 • Kako mravi ne trebaju biljku lisnih biljaka, biljke u vrtnom biljnom ulju za ricinusovo ulje – biljke nafte imaju ne-cvjetne kektore koji stalno proizvode slatki sok.

 • Ako stavite mali kontejner blizu gnijezda sa šećerom otopljenim u vodi, insekti neće morati razrijediti lisne uši – glavni štetnik vrtnih grmova.

Gore navedene mjere nisu usmjerene na potpuno uništenje mrava, već na ograničavanje rasta njihovog broja i protiv izgleda lisnih uši. Samo jednadžbe nisu opasne za sadnju.

Kako se nositi s mravima u vrtu

Postoji nekoliko načina kako se nositi s mravi:

 • Jedna od najučinkovitijih je uporaba posebnih preparata koji sadrže fosforne spojeve. Oni utječu na živčani sustav insekata i dovode do njihove smrti. Najčešće se droga "Diazinon" i "Anteater" koriste za borbu protiv mrava. Ovi spojevi djelotvorni su protiv odraslih i ličinki, jaja.

 • Drugi način uporabe kemije je vodu gnijezda i mravlja staza s kerozinom. Uljni produkt dobro prodire kroz hitinozne membrane i blokira funkciju disanja. Ova metoda ima značajan nedostatak: tlo prekriveno kerozinom ne može se koristiti za sadnju dugo vremena.

 • Možete pokušati "iseliti" mravi kopanjem njihovih domova i premještanjem ih s mjesta. U tom slučaju, morate ukloniti ne samo brdo, već i 10-12 cm tla ispod njega. Pazite da iskopate sva jaja i maternicu, inače će se radni mravi vratiti u svoje domove.Premještanje insekata pogodno je krajem svibnja ili početkom lipnja, a mravinjak još nije obrastao.

Za one koji ne prepoznaju uporabu kemije i žele naučiti kako se nositi s mravinjskim lijekovima, postoji nekoliko neželjenih načina za uklanjanje insekata:

 • Plant na vašem mjestu biljke, miris koji plaši male štetočine: mint, valerian, anisa, rajčica, lovor ili tansy. Kako biste poboljšali učinak, odstranite lišće i stabljike ovih biljaka u staništima i na mravinjoj stazi. Ako su mravi već odabrali stabla voća i počeli uzgajati tkivo – vezati prtljažnik s lišćem i stablima ovih biljaka. Insekti će morati napustiti svoje "farme".

 • Napunite mravinjake i mravlje staze debelim slojem mješavine pepela sa soda za pečenje u jednakim dijelovima.

 • Kasno u večernjim satima ili noću, kada se svi pojedinci vrate u svoje prebivalište, prelijte mamurluk strmim kipućom vodom. Zatim promiješati gomilu i ponovno prolijte štetni stanište.

 • Dnevnom vodom svoje stanište s mirisnom juhu luk ili češnjak. Prikladno je i mješavina vode i suncokretovog ulja u jednakim dijelovima.

Takve metode su više humane i nisu manje učinkovite. Budući da ste odabrali bilo koji slučaj, budite strpljivi i spremni ponoviti postupak nekoliko puta: radnički mravi nevoljko napuštaju svoje mjesto za stanovanje.

Pogledajte videozapis: Kako uništiti mraku u kući na prirodan način bez HEMIKALIJA

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: