Luk-Batun - Uzgoj i njegu, Foto Luka-Batun, Kako uzgajati luk-sjemena sjemena na otvorenom

Onion-Batun: uzgoj sjemena, sadnju i njegu

Luk-bonoon (Latin Allium fistulosum), ili luk s lukom, ili tatarski, ili kineski pramac, ili pijesak – višegodišnji plodovi, vrsta roda Onion. Smatra se da je rodno mjesto velški luk je Azija, kao u današnje vrijeme u divljini raste u Kini, Japanu i Sibiru. U kulturi, ovaj luk se uzgaja svugdje kako bi se proizveo zeleni pero s blagim okusom od zelenih lukova. Lukovice u blizini mjedi su duguljaste, nerazvijene. Debeli, šuplji unutar stabljike doseže visinu od 1 m, listovi su također krilati, širi od luka. Cvjetovi mjedi s kuglastim kišobranima, koji se sastoje od brojnih cvjetova. Luk-batun se umnožava dijeljenjem grma i sjemena. Sadnica metoda za uzgoj luk batun se koristi u slučaju da želite da biste dobili zelene što je prije moguće, ali je zaboravio ili propustio izvršiti svoju podzimny sijanje.

Sjetvu sjemena luk-bonoon na sadnicama.

Najpouzdaniji način da dobijete flounder je uzgoj sadnica. metoda sadnica je vrlo popularan u istočnim zemljama u godišnjem kulture velški luk je manje pogođena pepelnice, osim uzgoj Velški luk sadnica do ubrzati dozrijevanje proces.

Sijati sjeme luka, velški luk sredinom travnja, i rasadničarstva na otvorenom terenu provodi se sredinom lipnja. U rujnu, luk se bere izravno s lažnim žaruljama.

Sastav tla za sadnice treba biti približno sljedeći: treset i humus zemlja se miješaju u jednakim omjerima, te se smjesa doda u kantu dvije šalice drva jasena i 70-75 g mineralnih gnojiva za ukrasnog bilja, nakon čega je sastav ponovno miješaju. Podloga mora biti sterilizirana, zagrijati u mikrovalnoj ili na pari u pećnici, ali možete samo prolio svoju tamno ružičasta otopina kalijeva permanganata.

Uzgoj poriluk – sadnja i uhodSemena-batuna luk prije sjetve natopljena za dvadeset i četiri sata u vodi, mijenjajući ga svakih 6 sati, nakon čega se čuvaju dva ili tri dana u donjoj ladici hladnjaka, a zatim suši na protočnost i sije u kutiji sa supstratom u utor dubina od 8-10 mm. Bresje se nalaze na udaljenosti od 4-5 cm jedna od druge. Možete posijati sjeme u kutije, a na 4-6 komada u veličini 4-5 posude cm – to se zove buketnye način uzgoja presadnica. Sjeme je lagano pokriveno tlom, a zatim površine izravnao i zbijen, a gornji sloj se prelije čisti pijesak kalciniranog u 3 mm.Zatim pažljivo, kako ne bi oprali pijesak, usjevi se navlažuju iz prskalice, pokriveni filmom ili staklom, a prije nanošenja čuvaju se na temperaturi od 18-20 ºC.

Njega za sadnicama lukova.

Nakon što su sjemenke počinju klijati, spremnik i izložen svjetlosti na tjedan sadrže 9-12 ºC, a zatim postavite režim temperature: dan 13-15 ºC, noćni 10-12 ºC. Ako ne dobijete nižu temperaturu, često ćete morati provjetravati sobu, štiteći mlade sadnice iz skice.

Za nastajanju sadnica, vjerojatno će se morati dogovoriti umjetne rasvjete, kao u ovo doba godine svitanja kasno, mrak rano, a sadnice je potrebno svjetlo dana duljine 14 sati. Fitolamp ili LED izvor svjetla postavljen iznad sadnica na visini od 25-30 cm. Prva dva ili tri dana umjetne rasvjete moraju raditi danonoćno, a onda je uključena u 6 i isključiti u 20 sati.

Posolite luk luk-batun umjereno, ne dopuštajući preopterećenje podloge. Tjedan dana nakon klijanja sjemena, a potom još dva tjedna sadnice se hrane s otopinom od 2 g superfosfata i 2 g kalijeve soli u kantu vode. Čim sadnice imaju prvi pravi list, sadnice moraju biti uklonjene, ostavljajući razmak od oko 3 cm između izbojaka.

Tjedan dana prije presađivanja na otvorenom terenu pokretanje postupka kaljenja: prvo postupno povećati učestalost i trajanje emitiranja, a zatim, ako nema mraza, sadnice nosili na balkonu ili u vrtu, ostavljajući ih tamo na suncu. Kada se sadnice mogu držati na otvorenom oko 24 sata, može se posaditi na otvorenom terenu.

Kada saditi luk-palac u zemlji.

Sjeme sadnica sadnica luka na vrtu sredinom lipnja – do tog će trenutka svi mrazovi proći i tlo će se zagrijati do tražene dubine. Pripremljen za sadnju sadnica s dobro razvijenim korijenskim sustavom, 3-4 pravih listova i debljina stabljike 3-4 mm u podnožju treba biti oko 60 dana.

Tlo za lukovicu.

Luk nije tako zahtjevan za toplinu kao luk, tako da mogu rasti u djelomičnoj sjeni. Međutim, u odabiru tla ova vrsta je hirovita: tlo je plodno, vlažno, neutralno ili slabo kiselo. Bolje je da uzgajaju luk na pijesku na plitkom ili plitkom polju. Unatoč činjenici da je velški preferira vlažne nizinske mjesta nije zemlja gdje se voda može otjecati, kao i treset i pjeskovitim tlima, gdje je brzo sa strelicama.Deoxidized tla čineći drvo jasen – za pola litre staklenku po m² kreveta, i to bi trebalo biti učinjeno najkasnije šest mjeseci prije sadnje.

Sadnja i njega luk – Uzgoj rassadoyK pripremom pod velški luk treba uzeti odgovorno, kao velški – usjeve s trajnica i može narasti na jednom mjestu za 4-5 godina. Za nekoliko tjedana prije sadnje m² po plohi lijevog 5 kg kompost ili humus, 15-20 g kalijeva klorida, 30-40 g, 25-30 superfosfat g amonijevog nitrata i zatim iskopa i razinu klica.

Zatim možete posaditi luk-palicu.

Uzgoj grupiranje luk će biti puno uspješniji ako ste ga stavili na mjesto gdje je prije uzgaja zeleno gnojivo, grašak, grah, kupus, rajčice, ali nakon usjeva kao što su luk, češnjak, mrkva i krastavac, velški je bolje da ne biljka.

Kako sagorjeti luka na otvorenom terenu.

Slijetanje luka na bacanje se obavlja na isti način kao sadnja sadnica bilo koje vrste luka. Izbušite rupe na području 10-12 cm u redu i 20 cm između redaka i sadnica biljaka u njima. Ako ste posijali sjeme u bouquet način, razmislite o tome pri pripremi rupa i urediti ih na krevet više spaciously.

Slijetanje lukova za zimu.

Sjetvu lukova na otvorenom terenu može se obaviti tri puta po sezoni: u travnju, lipnju, srpnju i listopadu-studenom. Podzimnija sjetva luk-bonoona provodi se kako bi se što prije mogla dobiti proljeće sljedeće godine. Zemljište luk pripremljen od ljeta, a čim dođe otporan i hladna temperatura zraka padne na 3-4 ºC, velški luk, sjemenke luk gusto zasijano na dubini od 2 cm, ako je tlo teško na krevet, a na dubini od 3 cm, ako je tlo je jednostavno. Udaljenost između reda iznosi oko 20 cm. Nakon sjetve, mjesto je prošarano za treset s tresetom za zimu. U proljeće je poželjno da pokrije krevet velški luk usjeva s plastičnom folijom – ova mjera će ubrzati klijanje sjemena. Zimska žlica s lukom počinje klijati čim snijeg padne. Blago uzgojene klice moraju se razrjeđivati.

Pružite se na prozoru.

Vitamin zeleni bilje luk može se uzgajati usred zime na vašem vlastitom prozoru. Da biste to učinili, pad kopaju dva ili tri godine grm s grumen zemlje, ih presaditi u posude ili spremnike s bilo hranjivih tla i čuva pri visokoj vlažnosti (oko 80%) i temperature od 18-22 ºC – tri tjedna bi bilo svježe zelje.

Uzgoj luk na zelje rasti podokonnikeMozhno Velški luk kod kuće iz sjemena ili iz malog seva, ali to je lakše i brže dobiti pero iz bulblets. Prve zelje kada se uzgajaju pin od sjemena nećete dobiti tek nakon mjesec i pol, a luk luk će biti spreman za rezanje u 2-3 tjedna. Međutim, život lukovice samo 2 mjeseca, a olovka, uzgajaju se iz sjemena može se smanjiti u roku od dvije godine, ako ne zaboraviš 1-2 puta mjesečno kako bi gnojenje tla – 1 Rast kapa otopi u 2 litre vode i navlažite otopine supstrata u loncu.

Prije sijanja sjemena natopljene preko noći u čistoj vodi, a zatim su držane 8 sati pod ružičasta otopina kalijeva permanganata i sije do dubine od 2-3 cm u spremniku s drenažni sloj i hranjivim tla – vermicompost smjesa (1 dio) i kokosovih vlakana (2 dijela). Kapacitet utočište plastične i držati na temperaturi od 18-25 ºC, a čim mladica poklopac je uklonjena, a temperatura se spustila na 12-18 ºC. Luk-šišmiš iz sjemena raste vrlo sporo, a prvi se rez može obaviti za dva mjeseca. Vjerojatno ćete morati organizirati umjetno osvjetljenje lukova da proširi dan svjetla 3-4 sata.

Za destilacije odabrane male bulblets i staviti ih natrag na leđa u supstrat hranjivih tvari, ulije u posude ili kutije slojem od 15 cm vrh lukovice zaspati u istom supstratu, zalijevati i stavljen u svijetle, ali hladnom mjestu. – Optimalna temperatura za prisiljavanje leptir-batuna od seva 12 -18 ° C.

Kako uzgajati rajčicu.

Uzgoj grupiranje luk i brinuti se za njih nije teško, a uključuju uobičajeni postupak za bilo koju vrtlar – navodnjavanje, labavljenju tla, plijevljenje, hranjenje i zaštita od bolesti i štetnika.

Prvo okopavanje obavlja se čim sadnice ukorijeniti, baš kao u prvoj godini morat ćete popustiti tlo oko biljke barem 5-6 puta – nakon svakog zalijevanja ili kiše. Istodobno s otpuštanjem tla uklanja se korovna trava. Možete uvelike pojednostaviti svoj posao i osloboditi puno vremena, ako zamulchiruete treseta zemljište – u ovom slučaju, i vode, i popustiti i plijevljenje ćete imati mnogo manje. Rezati zeleni luk početi kada raste 10-15 cm.

Zalijevanje lukova.

Vlaga voli Velški luk zahtijeva redovito vlaženje tla, tlo treba biti impregniran s vlagom do dubine od 20 cm.Kao i obično za ljetno vrijeme, normalna količina oborina je dovoljno da se dvije zalijevanje tjedno, ali u sušnim razdobljima su velški zalijevati svaki drugi dan. Imajte na umu da se navodnjavanje treba obaviti s ne-hladnom vodom, koja se mora sipati ispod korijena.

Uzgoj lukova na otvorenom terenu – sadnju i njegu

Top preljev luk-bureon.

Tjedan dana nakon presađivanja sadnice na krevetu u lošem terenu bi omjer divizma rješenje 1:10 ili ptica izmet u omjeru 1:15, ako je plodno tlo, grmlja i tlo oko njih otprašiti drvo pepeo. Velški prljanje leglo rješenje samo jednom, jer je biljka ima sposobnost da akumulira nitrate, a time i daljnje velški hranjena drvo jasen, koji je ne samo gnojivo, ali i dobar profilaktička protiv bolesti i štetnika.

U skladu s uvjetima poljoprivredne tehnologije Velški luk gotovo ne zaraze ili bolesti ili štetnika, ali ponekad problemi se događaju. Na primjer, mesing može patiti od crvenih vlakana, plamena i muha.

Luk vatra lice ostavlja luk iznutra ostavljajući tanku kožu.Na prvi znak postrojenja za obradu štetočina koriste insekticid kontakt akcija – Malathion ili Fufanonom, ali neko vrijeme nakon luk liječenja ne može jesti.

Luk krastavaca – buba dug od 2 do 2,7 mm – provodi bušotinu na lišću lukova i kroz njih se hrani sok od biljke. A ličinke čekića grizuše lišće kroz lišće, uzrokujući da postanu žute i nestaju.

Lukovo lice se ne razlikuje mnogo od poznatog leteća kućanstva, ali donosi mnogo više problema. Ličinke leta mrkale su luk i jeli šupljine u njemu.

Od bolesti luk-bonoon može utjecati na peronosporoz ili plijesni. Infekcija pokriva lišće s sivim ljubičastim kalupom i umiru. Najučinkovitiji lijek za ovu gljivičnu bolest je 2-3 tretmana biljaka s otopinom lijeka ili bakrenog sulfata u intervalu od 10 dana. Međutim, najučinkovitiji način nije uvijek najsigurniji.

Obrada bobica od luka.

Najbolji način da se zaštitite leptir-batuna protiv štetnika i gljivičnih oboljenja je u skladu s uvjetima uzgoja kultura uzgoja, preventivne mjere i pravilnu njegu – redovne weeding i popuštanja tla.Ako obratite pažnju, moći ćete otkriti znakove bolesti ili pojave štetnika u luk batun u početku, a zatim riješiti problem će biti dovoljno da se odnosi na njih Narodne sredstvo borbe – nisu toliko radikalna kao rješenja fungicida i insekticida, ali nije otrovan. Ovdje su neke recepte za narodnih lijekova koji će vam pomoći da izbaci štetnika i iskorijeniti infekciju s luk batun:

 • od pucanja: tretirati luk na listi s jakom otopinom praha senfa;
 • od štetnika: u svibnju i lipnju organizirati luk u vrtu s hladnim tušem;
 • od luka luk: 2-3 puta u sezoni raspršuju biljke otopinom čaše soli u kantici vode;
 • od štetnika i bolesti: od ranog proljeća poslastica za luk list infuzije krumpira lišća, rajčice, oguliti češnjak ili luk.

Ali prije prerade kapljica od bolesti ili štetnika, uklonite s kreveta lišće i biljke.

Jedinstveno-batun se uzgaja isključivo radi zelenila. Ova žarulja, ova biljka ne formira – u tlu nastaje zadebljanje, koji se zove lažna žarulja. Na jednom mjestu, kapljica od luka može biti odrasla do 10 godina,ali najproduktivnija su prva 3-4 godine, a zbog brojnih biljaka kćeri koje tvore luk, sadnja postaje previše gusta, a to smanjuje kvalitetu usjeva.

U prvoj godini crvena keramika raste korijenje, koja može sletjeti na dubinu od 30 cm. Zelene površine izrezane su od sredine ljeta do jeseni. U sljedećim godinama, perje početi odrezati od ranog proljeća, oko mjesec dana nakon pojave zelenih izbojaka. Prekinite rez na mjesec i pol prije početka mraza, tako da podzemna tijela imaju vremena pripremiti se za zimu. U samo jednoj sezoni berba se može uzeti 2 do 4 puta.

Zelje su spremne za rezanje kad dosegne visinu od 20 do 25 cm. Rez je napravljen na razini površine zemlje, a listovi se pakiraju, hlade i pohranjuju u hladnjaku zamotanoj u polietilen.

Kako rastu češnjak u otvorenom tlu Ako trebate zadržati luk žarulje iskopanog u jesen, prije nego ih iscijedite, držite ih na temperaturi koja nije veća od 1 ºC, ali ne rezati lišće na žarulje.

Luk se uzgaja u Ukrajini, Moldaviji, Rusiji, Mongoliji, Kini, Japanu, Zapadnoj Europi i Sjevernoj Americi. Vrste luk-batun su podijeljene u dvije podvrste – japanski i ruski.

Ruski lišaj od luka na jajetu su tamno zeleni i oštro ukusni, dostižu visinu od 30-40 cm i brzo se razgrađuju. Biljke ove podvrste jako su podvrgnute, stoga se na jednom mjestu uzgajaju ne više od četiri godine. Ove sorte se razmnožavaju sjemenkama i dijeljenjem grma. Prednost sorti luk-bureon, koji pripadaju ruskoj sorti, je visoka otpornost na smrzavanje. Ruske podvrste zastupljene su takvim vrstama:

 • svibanj – zreli zreliji luk od akutnog okusa s masom od 200 do 340 g, a ne smrzavanjem čak iu snježnim zimama, kada temperatura padne na 45 ºC. Žarulja u biljkama ove sorte je izdužena, malo izražena, vanjske vage su tamno smeđe;
 • Gribovsky 21 – Vrlo popustljiva sorta s svijetlo zelenim lišćem odličnih okusnih svojstava i kasnijim pušenjem;
 • trojstvo – srednje tvrdo zimsko-tvrdo vrsta polutekutnog okusa s nježnim zelenim lišćem prekrivenim voštanim premazom srednjeg intenziteta;
 • Zimska ruska kuglica – srednje tvrdo zimsko-tvrdo salata raznolikosti slabo okusnog okusa s jako razgrananim lišćem do visine od 50 cm;

Japanska podvrsta obuhvaća biljke srednje visine s nježnim listovima polutekutnog okusa, koji leže u gornjem dijelu. Japanski zimski-Hardy sorti, također, iako manji od klase kvalitete ruski podvrste.Japanska vrsta luk-palica podijeljena je u četiri vrste: Ro, Senju, Kudze i Kaga. Sorte vrste Kaga i Ro su vrlo slični – oni su poluotok okusa, prosječne snage, a razlikuju se samo u zrenja. Senju tipa sorti, najčešće u Japanu, imaju jak okus slaboostrogo ostavlja s nježnim mirisom i lažne stabljike, dostižući visinu od 60-75 cm. U ocjenama kudzu Listovi su mali poluotok ukusa, oni su narasli kako u zatvorenom i na otvorenom terenu. Najpoznatije vrste japanske sorte su:

 • luk-batun 12. travnja – rano sazrijevanje Peninsula mraza i bolesti otporne sorte s izduženim žarulja i velikim, mekim lišćem koje su dugo ne ukrućuje. Masa biljke od 200 do 300 g;
 • Duga Tokio – srednje tvrdo zimsko izdržljivo izblijedjelo akutno okus s uspravnim lišćem ostavlja do 60 cm duga sa slabim premazom od voska;
 • Duga bijela košulja – popustljiv zimski tvrdi srednje zreliji poluaktivni okus s dugim i širokim uspravnim lišćem s premazom od voska;
 • Salata 35 – Poluotok mraz rano dozrijevanje sorti koje su otporne na bolesti, koja je druga godina daje dva ili tri grane s pet tamno zelena, natječaja i sočan, dugo grubeyuschimi ostavlja do 50 cm.Sezona sezona ove sorte je kratka, jer rano počinje pucati.

U kulturi su popularne i druge vrste luk-batuna. Na primjer:

 • Obitelj Ural – zrela raznolikost polu-akutnog okusa, tehnička zrelost koja dolazi u 25 dana nakon izlaska. Ova biljka je visoka do 50 cm, koja ima puno lažnih stabljike i nježnih zelenih lišća s žućkastom bojom i voštanim premazom;
 • nježnost – popustljiva srednja tvrdoća insekata otporna na smrzavanje s slabo ukazanim ukusom s snažnom uspravnom rašljastom rozetom do 40 cm visine od zelenih natječaja s jedva vidljivim voštanim premazom;
 • parada – srednjeg zrenja nizozemskog uzgoja, formirajući rozete plavkasto-zelenog lišća s slabim voštanim premazom visine do 60 cm;
 • Dobro je – popustljiv i zimski ranjiv niz polutekutnog okusa s uspravnim plavkasto-zelenim lišćem do 45 cm duga sa jakim premazom od voska;
 • izvođač srednje zreliji prosječni prinosi s uspravnim plavkasto-zelenim sočnim i nježnim listovima do visine 50 cm s jakim voštanim premazom i blago pjegavim okusom;
 • Emerald – rana zima, raznolika salata otporna na zimu, otporna na bolesti, s nježnim i sočnim tamnozelenim lišćem s jakim premazom od voska. Ova sorta je hibrid između luk-luk i luk;
 • posmatrač – nova popustljiv rano dozrijevanje sorta na mraz, otporna na bolesti i daje nježnu, dugo grubeyuschuyu zelje ugodan okus Poluotok u visinu i 60 cm;
 • baron – rano sazrijevanje sorte slaboostrogo ukus i 65 cm visine, formiranje više lažne stabljike s mekanim tamno zelenog lišća sa slojem voska;
 • Ladoga – Sredinom zrela salata vrsta delikatnog okusa lana s rozetom uspravnih lišća do visine 50 cm;
 • Crvena Snowdrop – rana sladoleda otporna na mraz s osjetljivim sočnim listovima duljine do 30 cm.

Korisna svojstva lužnjaka.

Onion-batun ima sve prednosti lukova, ali sadržaj vitamina C u njemu je veći. Listovi Welsh luk koji se nalaze u suvišku nikotinska kiselina, riboflavin, tiamin, karotena, kalija, magnezija i željeza, eterično ulje, koji se također montira-velškom luk karakterističan okus i gorak okus. Najveća vrijednost imovine boca luk je u proljeće,Kada mnogi ljudi pate od beriberi, jer 150 g batuna može nadoknaditi polovicu dnevne potrebe vitamina C i A, a jedna petina potrebne količine kalija i kalcija, poboljšava funkcioniranje kardiovaskularnog sustava.

Karoten, koji se nalazi u zelenoj lozi, pomaže u održavanju kože i sluznice u dobrom stanju. Kineski liječnici koriste velški luk kao diaphoretic, analgetik, anthelminthic, tonik, sredstvo za dezinfekciju, hemostat i tonik.

Nutricionisti su ove vrste luka u prehrani ljudi, koji su vidjeli metabolički poremećaji, bolesti jetre, bubrega kamenje, gihta, ateroskleroze, hipertenzije i dizenterija.

U liječenju groznice, bolesti kardiovaskularnog sustava i gastrointestinalnog trakta pomoću tinktura luk, Welsh luk, koji se sastoji se kako slijedi: luk sjeckanog Welsh semidesyatiprotsentnym sipati alkohola u omjeru 1: 4, tjedan inzistira i filtrira. Pijte tinkturu, razrjeđujući 15 do 20 kapi u 50 ml vode.

Kako i kada sade u zemlju zimi Lukta koji pate od umora, pomoći esencije luk, velški luk: Nasjeckajte 80 g zelje, ispunite ga s 200 ml kipuće vode, dati polusatni skuhati ispod peke, procijediti i uzeti 200 ml dvaput dnevno nakon obroka ,

Onion-Batun – kontraindikacije.

Overeating onion-batoon može dovesti do nervozne prekomjerne primjene. Nije poželjno konzumirati hranu za žvakanje onima koji pate od pankreatitisa, gastritisa, čira na želucu i čir na dvanaesniku.

Pogledajte videozapis: Pramčani mjed, jako smiješno sjeme. Velški luk, vrlo sjeo.

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: