Slatke vrste rajčice za staklenike i otvoreno tlo

Opis slatkih tomatskih sorti za staklenike i otvoreno tlo

Za razliku od tipičnih rajčica, slatke rajčice sadrže više šećera u celulozi. Ne postoji više od 100 takvih elitnih vrsta.

Značajke slatkih rajčica

Slatki su rajčice s visokim sadržajem šećera i niske razine kiseline. Zahvaljujući ovom sastavu, voćna pulpa je sočna, a brojne sorte imaju okus bobičastog voća i miris meda.

Izvor: DepositphotosSolarne sorte rajčice: plodovi bikova srca

Značajke uzgoja podijeljene su na rajčicu i slatku pulpu u 3 skupine:

  • Za staklenike. Razlikuju se imunitet na gljivične bolesti. Grmlje snažno raste s velikom vlagom, temperaturom i nedovoljnom svjetlošću.
  • Za otvoreno tlo. Prije svega, to su male stabljike s povećanom hladnoćom, ranom i srednjom zrelosti. Oni izdržavaju zimske temperature i ravnodušni su prema sastavu tla.
  • Univerzalni tip. Jednako raste na vrtnim krevetima i pokrivenom tlu.

Voće sa slatkom pulpom koristi se za salate, leho, pikantne umake, sok. Od njih se također priprema džem od rajčice, koja se još uvijek smatra egzotičnim pripravkom.

Imena i opis sorti

Popularne vrste slatkih rajčica:

  • Koenigsberg je žuto-fruited sorta zlatno-žitarica s prosječnom zrelosti. Grm je mali. U sočnim izduženim rajčicama s gustom pulpom, povećan je sadržaj karotena. Prosječna težina voća je do 300 g. Pros: dugoročno skladištenje bez gubitka prezentacije.
  • Grimizni gigant je rano sazrijeva, ravnog zaobljenog rajčice s laganom crvenom kožom. Šupljina se širi, visoka 70-90 cm, prosječna masa jednoga fetusa iznosi 200-400 g, a pojedinačni uzorci dosežu 700 g. Ripen stoji 105-110 dana. Voće s ugodnim okusom i niskom kalorijom. Prednosti: povećani prinos i imunitet na bolesti. Postoji samo jedan nedostatak – pasynkovanie je potrebno.
  • Malakitni kovčeg – visina grma od 1,5 m s prosječnom zrelosti. Plodovi su ravni, velike veličine i teže do 900 g. Boja kože je zelena sa žutim boja. Pulpa je slatka s okusom dinje. Nedostaci razreda: složenost prijevoza, brza oštećenja.
  • Kapljica meda – rano zrenje trešnja rajčica s žutim plodovima kruške. Visina grma je 1,5 m. Voće rastu velike grozdove od 15 komada. Prosječna težina jedne rajčice je 30 g.Sorta se smatra najslađim od trešanja, stoga se koristi za izradu džema. Nedostaci: zahtijeva pasynkovanie, uzgaja samo na trellis.
  • Pink med je zaobljena srčana rajčica s prosječnom zrelosti. Visina grmlja je 60-70 cm. Voće divovske veličine: u prosjeku teži 600 g, ponekad dosežu 1,5 kg. Okus je slatko, bez hints of acidity, lagano kolač. Raznolikost s izdašnim prinosima uspostavlja se čak iu solonokama. Jedini negativan je osjetljivost na bolesti, koja nadoknađuje slatkoća sočne pulpe.
  • Car Bell opravdava prisvojeni "naslov": velike i izdužene rajčice u obliku srca teže u prosjeku 600 g. Raznolikost pripada sredinom zrenja. Visina grma je 1 m. Zrele rajčice se razlikuju po nevjerojatnoj slatkoći i zrnatom tijelu "lubenice". Prinos nepretencioznih grmova ne smanjuje se zbog vremena.

Kenigsberg stupanj zlato, grimizno pad div med, roza med pokazuju bogat prinos u stakleniku, tako se preporuča za uzgoj u staklenicima.

Izaberite vrste s obzirom na klimu i karakteristike uzgoja.Uz pravilnu sadnju i pravilnu njegu, rajčica će vam ugodno uzgojiti ukusno povrće.

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: