Krastavci hranjenja kvasca, recept, video

Pravila za hranidbu krastavaca

Dodavanje krastavaca na kvasac omogućuje daljnje zasićenje biljaka hranjivim tvarima i jačanje korijenskog sustava. Važno je znati kako to hraniti za povećanje prinosa.

Značajke gornje obloge krastavca pomoću kvasca

Dodavanje kvasca povećava otpornost krastavaca na bolesti i nepovoljne uvjete, poboljšava sastav tla i ubrzava njihov rast.

Izvor: DepositphotosSeeds od krastavca kvasac potrošiti ne više od 3 puta u sezoni

Za hranjenje postrojenja potrebno je:

  • gornja odijela se provode ne više od 3 puta u sezoni;
  • kvasac mora biti svjež, svakako provjerite datum isteka;
  • važno je kombinirati takvo hranjenje s uvođenjem pepela u tlo pod krastavcima, jer kvasac daje dušik, ali "ispire" kalcij i kalij iz tla;
  • za uvođenje kvasca treba biti na temperaturi nižoj od + 15 ° C, jer se djelovanje kvasca očituje samo u toplom okruženju.

Uzimajući u zemlju, kvasac aktivira mikroorganizme tla, koji uključuju organske tvari. Počnite dodijeliti korisne elemente, važne za rast i razvoj biljaka.

Recepti za hranu krastavcima kvasac

Kulturu možete hraniti svježim kvascem i suhim.Evo nekoliko recepata koji se temelje na suhom kvascu:

  1. U 10 litara tople vode otopite 10 g suhog kvasca i 2 žlice. l. šećer. Inzistirati na nekoliko dana. Za gornje odijelo koristite 1 litru infuzije, razrijeđenu u 5 litara vode.
  2. U 5 litara tople vode razrijedite 1 žlica. l. suhi kvasac, 2 žlice. l. šećera i 2 g askorbinske kiseline, dodajte pregršt zemlje u smjesu. Ustrajati 1 dan. Za hranjenje krastavaca 1 litara infuzije u 10 litara vode.
  3. U staklenku od 3 litre napunite 10 grama suhog kvasca i 100 grama šećera. Stavite na toplo mjesto 7 dana. Nakon fermentacije od 1 tbsp. ulijte u 10 litara krastavaca vode i vode.

Takvo hranjenje ne može samo voditi kulturu ispod korijena, već i prskati lišće. To će štititi biljku od štetnih mikroorganizama i parazita.

Također možete zaraditi sredstva za hranjenje na temelju svježeg kvasca:

  1. U 1 litru tople vode otopiti 100 g kvasca. Otopina se rastopi u 10 litara vode. Istog dana možete hraniti biljku.
  2. U 1 litru toplog mlijeka otopiti 100 g kvasca. Inzistirati na nekoliko sati. Dovedite količinu infuzije na 10 litara, zalijevajte ili pospite krastavcima. Mlijeko se može zamijeniti serumom.

Infuzije koje se kuhaju na ovaj način također pomažu u zaštiti krastavca od sivog truležja.

Sada znate kako hraniti kulturom kvasac i što biste trebali koristiti za to. I kako pravilno izvesti hranjenje krastavca kvasac, opisan u video.

Pogledajte videozapis: SISTEM za CUVANJE zitarica – DUVANJEM – evo kako izgleda u praksi

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: