Pune bumps: ljekovita svojstva, kontraindikacije i koristi

Primjena pomičnih konusa: Terapeutska svojstva i kontraindikacije

Borovnice su modificirani izbojci crnogoričnih stabala koji dospijevaju u roku od dvije godine. Voće bora koristi se u narodnoj i službenoj medicini.

Terapeutska svojstva i primjena

Kemijski sastav češera sadrži vitamine B, A, C, E i U. Također su pronašli rijedak mikrovitamin H, koji pozitivno utječe na rad bubrega, jetre, probavnih organa i pojačava imunitet.

Izvor: DepositphotosFish čunjevi mogu zamijeniti lijekove

Plodovi borova zasićeni su smolama i terpenima, izlučujući ugodnu četinarsku arome. Zeleni čunji sadrže kalij, magnezij, kalcij, fosfor, eterična ulja i oleinska kiselina.

Zubni češeri sadrže fitonit i tanin, koji potiskuju reprodukciju patogenih bakterija i zaustavljaju smrt stanica mozga.

Zahvaljujući ljekovitim svojstvima čunjeva:

  • Zidovi posuda su ojačani.
  • Krvni tlak je normaliziran.
  • Bolesti urino-genitalnih organa su izliječene.
  • Metabolizam je ubrzan, što dovodi do gubitka tjelesne težine u pretilosti.
  • Poboljšava stanje kože, noktiju i zuba.
  • Normalni metabolizam vode i soli.

Lijekovi koji se temelje na borovcima koriste se za prevenciju moždanog udara, srčanog udara, kao i za spajanje kostiju kod ozljeda. Lijekovi se koriste u obliku infuzija, dekocija, masti, sirupa. Uz pomoć, stanje zdravlja u bolesnika s bronhijalnom astmom, poliartritisom, upalom pluća, bronhitisa se poboljšava. Pine cones pod snagom liječenja nedostatka vitamina.

Nezamijenjeni plodovi, obojani crvenom bojom, također su korisni za zdravlje: oni se koriste za čišćenje posuda.

Od zrelih, ali neotvorenih sivo voća kuhalo je ljekovito zalogaj, koji se koristi za prevenciju i liječenje prehlade. Za kuhanje, uzmite 1 kg sirovina, prati i ulijte hladnu vodu. Dodajte 1 kg šećera u posudu i kuhajte 2 sata, stalno miješajte i skinite pjenu. Dobiveni gusti pekmez se kotrlja u pripremljeni spremnik.

Sezona skupljanja čunjeva u toplim regijama započinje u svibnju, au regiji s oštrom klimom u srpnju i kolovozu. Sakupite samo mekog voća, bez oštećenja i znakova truleži, svakako u ranim jutarnjim satima. Prikupljajte pohranjene medicinske sirovine na suhom i toplom mjestu ne duže od 18 mjeseci.Stavite voće u platnenu vrećicu, papirnatu vrećicu ili kartonsku kutiju.

Zbog sposobnosti apsorpcije otrovnih emisija, ne preporučuje se sakupljanje čunjeva u šumama koje se nalaze u blizini industrijskih postrojenja i motornih cesta.

Kontraindikacije za uporabu

Korištenje konusa je kontraindicirano:

  • tijekom trudnoće;
  • s laktacijom;
  • s individualnom netolerancijom.

Ne preporučuje se korištenje lijekova na temelju hrskavice borovog bora hepatitisa i starijih osoba starijih od 80 godina. Djeca mlađa od 12 godina ne smiju koristiti tinkturu alkoholom.

Prikupite korisne šumske darove kako biste ojačali svoje zdravlje. Prije nego što počnete uzimati lijekove pomoću voća od bora, posavjetujte se s liječnikom ili herbalistom.

Pogledajte videozapis: Stelovanje i pravljenje gresaka na hiraulici traktora – mala škola mehanizacije

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: