Adenium: Njega u kućnim uvjetima, reprodukcija

Reprodukcija i briga za adenij u kućnim uvjetima

Adenium, ruža pustinje, impala lily su različita imena za kućni cvijet, koji se odlikuju spektakularnom bojom i dugim cvjetanjem. Njega kod kuće za adenij nije teško, ali zahtijeva pristup. Izvanredni oblici cvijeta dodaju dodir egzotika u unutrašnjost.

briga

3 godine nakon sadnje biljka raste. Njegovi korijeni rastu vodoravno, pa je transplantirati u široku posudu s odvodnim otvorima. Izaberite primarni izvor hranjivih sastojaka neutralne reakcije ili kupite podlogu za kaktuse.

Izvor: Depozitni fotosProširivanje adenija kod kuće uključuje borbu s koricama, paukom i bradavicama. U tu svrhu, cvatu koristite s posebnim pripremama u proljeće

Svakih 3-5 godina, transplant adenium, skraćivanje lateralnih korijena, uklanjanje oboljelih i oštećenih dijelova biljke. Rane samo ugljenom.

U proljeće i ljeto, biljka treba najmanje 6 sati izravnog svjetla, tako da instalirajte posude na južne pragove.

U tom razdoblju primjenjujte gornji premaz od fosfora, dušika i kalija u jednakim količinama sa svakim zalijevanjem pri brzini od 2 g / l vode. Zadržite temperaturu na 25-28 ° C.Voda sa stajaćom vodom dok se zemlja osuši. Nakon 20 minuta ispustite vodu iz posude.

Od duboke jeseni kroz zimu traje razdoblje odmora. U ovom trenutku osigurajte cvijet svijetlom hladnom mjestu s temperaturom od 12-15 ° C. Nemojte vodu, nemojte je hraniti. Pazite da temperatura ne mijenja, nema skica. Postrojenja boli samo na niskoj temperaturi i pretjeranom zalijevanju.

reprodukcija

Reznice provode u ljeto. Koristite reznice koje se uzimaju iz adenija u fazi aktivnog rasta.

  • Rezne reznice duljine 12-14 cm s oštrim nožem ili oštricom, kako ne biste oštetili tkivo.
  • Izvadite lišće samo od dna reznica.
  • Tanke sekcije su suhe 2-4 sata, debele – 1-2 dana, tako da je sok sušen.
  • Potopiti sadni materijal u stimulator za ukorjenjivanje prema uputama.
  • Stavite reznice na dubinu od 5 cm na vlažnoj podlozi perlita i vermikulita u omjeru 2: 1. U spremniku izvucite otvore za drenažu.
  • Obložite ga staklom ili polietilenom. Održavajte temperaturu od 25-35 ° C.
  • Osigurajte rasvjetu, izbjegavajući izravnu sunčevu svjetlost.
  • Pazite da je tlo uvijek vlažno, nemojte se hraniti.

Rooting će se dogoditi u roku od 2-10 tjedana.Ako se reznice trune, odrežite nezdravu tkiva i ponovite ponavljanje.

Osigurajte biljku pravilnom brigom, tako da se svima cvjetaju svako godišnje doba. Zapamtite da je glavno pravilo u reprodukciji kapricioznog cvijeta visoka temperatura zraka.

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: