Orhideje u vodi: uzgoj i njegu

Uzgoj orhideja u vodi

Raste orhideje u vodi – hidroponi. Biljka se sadi u otvorenom spremniku napunjenu vodom s hranjivim tvarima ili supstratom. Podloga ne ulijeva biljku ovom metodom. Koristi se za držanje orhideja u uspravnom položaju.

Uzgoj orhideja u vodi

Kada koristite hidroponi, cvijetu ne utječu bolesti i truleži, jer je korjenov sustav dobro prozračen. Ako opremite spremnik s tekućom pumpom i timerom, vrijeme skrbi za postrojenje bit će skraćeno.

Izvor: Fotografije za pohranuOrchideas u vodi dobivaju puni obrok na štetu posebnih gnojiva

Pravila slijetanja u vodi:

  • očistiti i isprati korijenski sustav cvijeta;
  • Spremnik za hidroponi treba biti transparentan. Prikladno od plastike. Staklo je hladan materijal, nije prikladan za korijenje orhideja. U loncu na razini od 0,25 od visine, napravite 3 identična rupa. Kroz njih, kisik teče do korijena. Pomoću rupa regulirajte razinu tekućine u loncu;
  • sipati glinu, borovu koru ili polistiren do rupe, postaviti cvijet, širiti korijene. Ispunite do vrha, ostavljajući 1-1.5 cm od ruba praznih. Claydite je cijenjen zbog činjenice da tekućina na površini materijala raste do korijenja biljke;
  • sipati vodu s hranjivim tvarima u lonac.Gnojiva za kupnju hidroponija u specijaliziranoj trgovini, sadrže elemente u tragovima u obliku koji je lako probavljiva od strane biljke.

U vodi, orhideja ne utječu štetnici tla, ne izblijedi zbog nedostatka ili višak dodatne oplodnje. Cvijet uzgaja u tekućini nije transplantiran.

Obrada orhideja u vodi

Pravila za njegu:

  • redovito mijenjaju rješenje, što je orhideja. Svakih 2-3 dana napunite svježu vodu s gnojivima;
  • tijekom promjene tekućine, obrišite korijenje biljke, lagano suhom, stavite u vodu nakon 5-7 minuta;
  • Nemojte dopustiti da listovi padnu na razinu vode. To dovodi do propadanja zelenila;
  • pobrinite se da rupe u loncu nisu začepljene;
  • osigurati trajanje svjetlosnog dana oko 12 sati.

Svaki mjesec ispustite posudu pod tekućom vodom. Zimi, smanjite razinu otopine na 1 cm, ljeti, sipajte tekućinu debljine 4 cm.

Hidroponija je alternativni način uzgoja. Pružanje orhideja korisnim i neophodnim za vegetacijske tvari brže je i vrijednije od one koja se sadi u tlu. To pomaže da se cvijet razvije do najveće moguće veličine i oblikuje velike cvjetove do promjera 15-20 cm.

Pogledajte videozapis: Praktična žena – Biljke koje rastu u vodi

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: