Cvijeće Viola - sadnju i njegu, fotografiju, uzgoj viole sjemena na otvorenom terenu

Viola: uzgoj iz sjemena, sadnje i njege

Tvornica Viola (lat. Viola) To se odnosi na rod obiteljske Violet, čiji predstavnici uglavnom raste u planinskim područjima i područjima s umjerenom klimom u sjevernoj hemisferi i zapošljava se na različite podatke od četiri stotine do sedam stotina vrsta. Neke od viola endemiraju na južnoameričke Ande, od kojih se neke nalaze u subtropikama Brazila, tropima Južne Afrike, Australije, Sendvičkoga otočja i Novog Zelanda. Kod ljudi viola je poznata kao Pansies, Popularno-ljubičasta viola od pamtivijeka – oko dvije i pol tisuće godina prije, drevni narodi nastanjuju područje Europe, tkati cvjetne vijence i svečana svjetla uređenje svoje prostorije za proslave. U kulturi, prvi je uveden mirisni ljubičast, a slijedi planinska ljubičica. Prvi spomen uzgojnih radova na uzgoju hibrida ljubičica datira iz 1683. godine. Predstavljanje Europljane s pogledom na violi Wittrock je hibrid žute violu, violu i maćuhica Altai, to je mjesto u XIX stoljeću. Danas ljubičasta ljubičasta biljka jedna je od najpopularnijih biljaka, brojeći stotine sorti i sorti.

Viola predstavljen višegodišnji, dvogodišnji i godišnji zeljasta biljka, dostižući visinu od 15 do 30 cm. Korijenski sustav je vlaknast, viola, uspravno glavni pucati. Jednostavan ili pinnately dissected lišće viola, opremljen stipules, ili skupi u bazalnoj rozeta, ili raste jedan po jedan. Cvijeće iz Viola pazušnog, jedan, dugih peteljki, 7 cm u promjeru, s gornje latica nevena, manji, veći, s vrećicom forme na dnu – poticaj. Boja i oblika viols nevjerojatna raznolikost: običan, dva-tri-boje, pjegavu, prugasti, s jednog mjesta, s valovita ili ravna rubovima latica, jednu ili dvije … Procvat violu vrlo bogat, ovisno o vremenu sadnje, odnosno od sredine ožujka do konca svibnja bilo od kolovoza do mraza, iako postoje hibridi koji mogu cvatu tijekom ljeta ili dva puta godišnje. Plod viole je kutija sa sjemenkama koje zadržavaju sposobnost klijanja na dvije godine.

Viola je zima tvrda i hladna, iako ne cvjetaju daleko od sunčanih zraka, a cvjetovi postaju manji. Tlo za violu je poželjno loamy, plodna, vlažna,jer rast na suhim pješčanim tlima dovodi i do činjenice da cvjetovi viole postaju plitki.

Sjetve viole na sadnicama.

Možete posijati sjeme Viola pravo na otvorenom terenu, ali je bolje ćemo vam reći kako rastu sadnice Viola, kao način da se sadnica uzgoja sjemena obično pouzdane bezrassadnoj. Ako planirate vidjeti cvjetanje tekuće godine, porast sadnica viole trebao bi započeti krajem veljače. Prije sjetve viole, kupite cvjetni podloge u cvjećarnici za ljubičice i potopite sjeme jedan dan u otopini Epin ili Zircon. Zatim stavi sjeme u brazdama napravio u tlo i posuti ih na vrhu podloge između dlanova usitnjenih, uliti, poklopac spremnika staklo ili prozirnu foliju i držati u sobi na oko 15 ºC.

Sadnice purice.

Sadnice viola iz sjemena početi razbiti ljusku u tjedan i pol dana, a čim viola je porasla, staklo mora biti uklonjena i spremnik sa sadnicama stavljen na hladnom mjestu gdje je temperatura ne viša od 10 ºC, pod jakom zaštitom ambijentalnog svjetla od izravnog sunčevog svjetla. Briga za violu u ovoj fazi sastoji se u pravodobnom navlaženjusupstrat i uvođenje složenog mineralnog gnojiva u obliku otopine dva puta mjesečno.

Branje viola.

O tome koliko puta i kada zaroniti violu, postoje dva mišljenja. Neki uzgajivači tvrde da klice viola roniti dva puta: prvi put kada su sadnice će rasti par pravih listova, a drugi put mačevanje viola napravio u još 2-3 tjedna pod sheme 6×6. No, drugi, manje iskusni stručnjaci vjeruju da je drugi pick je – je, u stvari, stane violu u otvorenom terenu, tako da odlučite želite li roniti violu po drugi put, morat će se sami. Na kraju, viola može biti posađeno na mjestu u cvjetajućem stanju – savršeno korijenje. Cvijet viola iz sjemena u kasno proljeće ili rano ljeto.

Kada biljka viola.

Sadnja violu na otvorenom terenu ovisi o području klime u travnju ili svibnju. Odrediti za sunčani Viola tla dijela s optimalnom smjese i dodati jedan dio 0,2 dijela tla također fino praškastog ugljena na njegove frakcije provedena je osim funkcije ukupnog odvodnje, a isti suha humusa ili ptica izmeta. Pa će rasti i violu u tlu ovog sastava: humus, travnato tlo, treset i pijesak u omjeru 2: 2: 2: 1.Ne biljka violu u dolini, gdje leže na podzemne vode blizu korijena Viola nastao voda stajaćica.

Kako staviti violu.

Ako ste zabrinuti o tome kako pravilno saditi violu, neka me umiri sadnja cvijeća Viola nema tajni ne sadrži. Sadnice se nalaze u prethodno pripremljenim bunara na udaljenosti od 10-15 cm između slučajevima prekrivene zemljom, zbijen tla oko grmlja i zalijevati nakon sadnje. Imajte na umu da je uzgoj cvijeća violu uključuje presađivanje svake tri godine, u kombinaciji s podjelom grmlja, ili dugoročno viola je snažno raste, a cvjetovi postali manji, što biljka izgubi svoju dekorativni efekt. Najbolji sorte viole može se lako razmnožava reznicama.

Kako rastu violu.

Uzgoj violu zahtijeva održavanje tla u području mokre i labave državne, budući da je korijenski sustav površini biljaka – nalazi se na dubini od 15-20 cm zalijevati zemlju s violu ako je potrebno, ali na uobičajenom ljeto će biti dovoljno prirodne vlage. – Rain i samo ako je ljeto sparan, moraju zabrljati okolo sa zalijevanje.Također je potrebno ukloniti korov s web-mjesta kao što su postali dostupni i na vrijeme da ugriz od izblijedjele cvijeće iz mahuna sjemena do cvatnje violu nije gube na intenzitetu.

Osim toga, briga za cvijeće violu pruža mjesečnu hranjenje amonijevog nitrata i superfosfat po stopi od 25-30 g po kvadratnom metru.

Štetnici i bolesti viole.

Kao što možete vidjeti, slijetanje violu i njegu su vrlo jednostavna, tako da ne zanemariti uzgoj pravila viola slijede ih pažljivo, inače ćete biti suočeni s teškoćama, koji uz pravilnu njegu može se izbjeći. Radi se o bolestima i štetnicima koji nastaju kada se pravila agrotehnike krši. Najčešće pati od viola plijesni, koja se očituje u početku kao sivi ili bijeli omotač na lišće, pupoljci i peteljke. To se događa kada gnojenje s dušičnih gnojiva se proizvode samo u suhim ili sunčanim ljetima s obilnom jutarnjom rosom. U slučaju biljaka praškaste plijesni bolesti prskano sapuna i soda pepelom ili fundazol ili tlo sumpora. Ako bolest ne prođe, liječenje se može ponoviti nakon dva tjedna.

Nadalje, u suprotnosti temperature utvrđene načini agrotehnika, vlažnost zraka i tla problem se može pojaviti kod bolesti kao što su sive plijesni i lopov. Uklonite uzrok bolesti, dok ne pokriva sve biljke, uklanjanje zahvaćeni primjeraka, a nakon njih na način da se prospe fundazol.

Ponekad je purica bolesna s točkom, od kojega lišće osuši, a sama biljka je oslabljena. Potrebno je uništiti bolesne uzorke, a najbolje ih je spaliti tako da se infekcija ne širi kroz vrt. Zdrave biljke su prskane s Bordeaux tekućinom za 2-3 puta, s intervalom između sjednice od dva tjedna.

Od kukaca je opasno za gusjenice od djeteline i perlace ljubičice, jedući lišće biljke. Uništite ih raspršivanjem viola s klorofosom ili infuzijom duhana.

Kako i kada sakupljati sjemenke purice.

Sakupite sjeme iz izblijedjelih biljaka u kolovozu-rujnu. Nakon što se cvjetovi rastiru, male kutije sa sjemenkama ostaju na svom mjestu. Znak spremnosti sjemena za sakupljanje je rotacija kutije prema gore. Od izrezanih kutije, sjemenje se izlučuje, osuši u sobi i šalje u hladnjak.Ako su kutije od sjemenki nije čist, to se može dogoditi bogati self-sjetvu i svježe prirodne sadnice, vidjet ćete ili jesen ili na proljeće, ali ako svoje vrijeme prorijediti i sjesti, može se uzgajati u dijelu viola bez troškova rada za sjetvu i sadnju rada.

Viola u zimi.

Trenutni vrste višegodišnjih ljubičica, ako im zaklon smreke grane ili suhog lišća, može izdržati čak i jakog mraza – do -30 ºC. Koriste se jednobogodišnje kamenje nakon vrenja.

Viola Wittrockiana.

Najčešći tip purpure u našim cvjetnim krevetima je Viola Vittrock, ili pansies. To je trajnica 20-30 cm visok, uzgaja u kulturi kao dvogodišnja biljka, alternativni ostavlja oval s tupim zube na rubovima i jednim velikim cvjetovima od 4 do 10 cm u promjeru, raznih boja i oblika. Cvjećari podijeliti razred violu vrt u nekoliko kategorija: o vremenu i kvalitetu cvatnje, veličina cvijeta, njihove boje, oblika i razine zimske smjelost. Ako je kriterij veličina cvjetova i njihova istodobna iznos na grm za vrijeme cvatnje, onda su to atributi sorta Viola Wittrock velikih podijeljeni u skupine (grandiflora), a many- (multiflora) sorti.Ako je razlika boja temelja, uvjetni sorte su podijeljeni u jednom bojom, dvobojnom i točkicama, ali je shvatio da je jasna granica između tih skupina nije, a isti razred može smatrati, na primjer, i uočio i dvije boje.

Jedna boja razreda Viole Vittrock:

 • Viola White – širenje grm promjera 25 cm i 20 cm u visinu i sa zelenim listovima, bijelim sa slabim zelenkaste i mirisni cvjetovi žućkaste na dugim peteljkama. Cvate ovu vrstu od sredine travnja do početka kolovoza i od kraja rujna do listopada. Dobro hibernacije pod pokrovom;
 • Blue Boy – grm do 25 cm s modrim listova, ljubičasto-plavi cvjetovi valovitog promjer 6 cm, s tamnim laticama ljubičastim potezima u bazi, gornja latice su presavijeni natrag. Istodobno se na grmu može otvoriti do 19 cvjetova. Cvjeta od travnja do kolovoza i rujan-listopad, dobro podnosi hibernaciju;
 • Roy de Negri – grmlje kompaktni u visinu i 23 cm, s glaucousness lišća, cvijeća do 5 cm u promjeru sa zaobljenim rubovima valovitim laticama crni baršun su savijena leđa malo na donjem režnja baza – svijetle žute oči.Otvara se istodobno na grmu do 14 cvijeta. Cvjeta od travnja do kolovoza i od rujna do listopada. Dobro hibernacije pod pokrovom;
 • Crvena crvena – stabala visoka u visini do 20 cm, cvjetovi do 7 cm promjera crvene s vrlo tamnim okom na podnožju latica.

Dvobojne vrste Viole Vittrock:

 • Jupiter – Klasa kompaktan u visinu i 16 cm s tamnozelenim lišćem i cvijećem do 5 cm u promjeru sa zaobljenim bijelih i ljubičastih cvjetova, gornji latice su bijele u bazi, su presavijeni natrag, a donji imaju baršunastu teksturu i duboko ljubičaste nijanse. Otvara 20 cvjetova odjednom. Zimovanje je dobro;
 • Lord Beaconsfield – grmlje do visine 25 cm, lišće je plavkasto. Cvjetovi su 5,5 cm u promjeru do gornjih latica plavo-bijela udaraca tinte na dnu, niže. – Debeli ljubičasta ljubičasta obruč s neravnim rubovima. Istovremeno, na grmu cvjetaju do 30 cvjetova. Zimovanje je dobro;
 • Sveti Knud – kompaktan grmlje do 20 cm u visinu sa zelenim lišćem i cvijećem do 5 cm u promjeru, u kojoj su gornji latica jarko žuto-narančaste boje, a donji, jarko narančasta s crvenim baze, jako viri. Istodobno, na grmu se može naći čak 19 cvjetova.

Spletna Viola:

 • Shalom Purim – više puta poboljšana sorta oblik Viola Rokoko, kao što je frotir violu, ali nevjerojatno jake valovitosti latica vrlo velikim cvjetovima – jedna trećina veće od standarda. Prodaja dolazi kao mješavina sjemena različitih boja. Za razliku od roditeljske vrste, sunce preferira svijetlu penumbru – onda je rebara lišća izraženija;
 • hibridne F1 Tigerove oči – novina nevjerojatnih boja: žute žute pozadine latica često tanke smeđe poteze, promjer cvijeta je do 3 cm, može se uzgajati iu cvjetnim cvjetnim loncima i u loncima. Hibrid se razlikuje od rane, obilne cvjetnice i ugodne arome;
 • hibridni F1 "Cassis" – kompaktna biljka s ljubičastim laticama s tankom bijelom rubom oko rubova, cvjeta vrlo obilno, ima visoku zimsku izdržljivost.

Viola rožnat (Viola cornuta), ili purica ampel.

Nadalje, Viola Wittrock često uzgaja u kulturi Zlatorogove violu ili viole objesiti-Downing – višegodišnja visina biljke od 15 do 25 cm s razgranatim puzanje rizoma koji širi, tvori tepih. Stabljike su trokutaste u poprečnom presjeku, lišće su duguljaste, grubo zakrivljene, do 6 cm dugačke, a obrasci su urezani.Brojni cvjetovi su 3-5 cm u promjeru, s rog u obliku trna, obojen u rasponu lila-ljubičaste s malim žutim očima. Cvjetovi od svibnja do rujna. Otporno na zimu, ali je poželjno pokriti ga zimi. Uzgoj široke ljubičice nije mnogo drugačiji od uzgoja vrtne viole. Uzgoj novih sorti purpurne rogove učinili su uglavnom britanski uzgajivači:

 • Arkwright Ruby – velika cvjetnica s intenzivno crvenim laticama s žutim okom i tamnim mrljama na podnožju donjih latica;
 • Balmont Blue – sorta s plavim cvjetovima i stabljikom, dobro raste u vješanjem košara i balkonskih posuda;
 • Purple Duet – cvjetovi ove sorte su dva gornja latice tamnocrvena, a dno tri – duboko ružičasta s tamnijim dotakne na bazi.

Viola mirisna (Viola odorata).

Druga vrsta, raste i u kulturi i imaju više oblika otvorenom je viola mirisne – debelim višegodišnjim gomoljasto ostavlja gotovo okrugli duljine 9 cm i širine 8 cm, tvoreći utičnicu. Cvijeće su prilično velike, mirisne, ljubičaste. Blooms u svibnju za tri tjedna, ponekad ponovno blooms u jesen. razreda:

 • Rosina – vrlo mirisni cvjetovi su ružičaste boje, tamnije bliže tlu, gornji latice su propali, strana malo produžiti naprijed – cvijet kao leteća ptica;
 • pita od jabuka – Viola s velikim tamnim ljubičastim cvjetovima;
 • kralj – Viola s vrlo mirisnim ljubičastim cvjetovima.

Viola je leptir, ili hulu (Viola papilionacea = Viola cucullata).

Potražnja u kulturi i viola leptira ili cucullata, visine 15-20 cm s srcoliki ili reniform, margin nazubljenim listovima i velikim, jednog ljubičastog cvijeća, u kojem je gornja latica bijeli s ljubičastom prugom, a središte žućkasto-zelene boje, skoro bijela. Cvate od travnja do lipnja. razreda:

 • Freklz – bijelo cvijeće s gustim ljubičastim mrljama, koje postaju hladnije u proljeće. Cvjeta u proljeće prije početka ljeta. Jedna od nepretencioznih sorti u kulturnim sortama;
 • Royal Road – minijaturna viola s vrlo mirisnim cvjetovima, latice od kojih su savijeni natrag, i na bazi svakog petal – žute i crne poteze. Sami latice imaju boju od ljubičasto-plave do ljubičaste boje;
 • Crveni Giant – veoma veliki crveno-ljubičasti cvjetovi na dugim pedunkama. Dugogodišnja cvjetnica.

Osim ovih najčešće korištene vrste violi, i to bi moglo rasti hortikulturni usjeva violu graciozan, planina, žuta, močvara, Altaj, dlakave, labrador, cvjetati, išaran, pijesak, somhetskaya, pas, sestra, stopovidnaya, iznenađujuće, holmovaya i viola Selkirk. Za sada, uzgajivači ih koriste najvećim dijelom za razvoj novih sorti i hibrida vrtne viole.

Pogledajte videozapis: Sadnja cvijeca

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: