Vrste i sorte Dratsene: fotografije i imena

Vrste i sorte dratsenya

Stablo ili grm koji nam je dolazio iz Afrike ili Južne Azije zove se zmaj-ženska ili dracaena. Kod kuće ima velike dimenzije debla, grana i lišća i doseže visinu od više od tri metra. Zahvaljujući uzgojnim metodama uzgoja različitih sorti biljaka, vrste dracaena su vrlo raznolike. To uključuje sorte zatvorenih usjeva koji se razlikuju po obliku, visini, boji i konfiguraciji lišća, kao i na način reprodukcije, uzgoja i njege. Dracaena je dosta popularan cvijet, koji oni pokušavaju kupiti za stvaranje ukrasne unutrašnjosti stana, radnika i odmorišta.

Mnogi tipovi dračena imaju jednu značajku, izgledaju poput palmi, pa se biljka zove lažna palma. Drvo se odlikuje dugim životnim ciklusom, to jest dugovječnošću. Uz pravilnu njegu, neke vrste dracaena žive do dvadeset godina. Zbog vruće klime u domovini biljke dracaena voli toplu klimu i dugo podnosi sušu. Neke vrste rastu samo pri visokoj vlažnosti, što se promatra u tropskim šumama. U kućnom okruženju možete pokušati stvoriti optimalnu klimu za biljku, ali ne i za sve vrste.Značajka dracaena iz sličnih zatvorenih biljaka je crvena ili narančasta boja granične vrijednosti korijenskog sustava. Listovi dracaena su tanki, dugi, a također mogu biti široki i duguljasti. Neke vrste se razlikuju po prisustvu oštrog kukuruza lišća, koji se gurne prema gore, dok se drugi razlikuju vješanjem tankih lišća prema dolje. Postoje i sorte, u kojima je prtljažnik skriven pod širokim lišetkastim listovima, spiralno raspoređenim. Vrste dračenja ovog oblika važni su za pravilnu vodu, tj. Voda ne smije uvijek pasti na lišće, jer može boljeti i pasti. Nakon određenog razdoblja životnog ciklusa, dracene bi trebale odbaciti lišće, obično niže. U drugom slučaju, takav znak može ukazivati ​​na probleme vezane uz zalijevanje, osvjetljenje, hranjenje i temperaturu okoline.

Imena sorti dracaena

Dracaena je obrubljena ili obrubljena – neka vrsta biljke koja je vrlo popularna za uređenje prostorije, jer se prilagođava jednostavnoj skrbi. Izvana, dracaena predstavlja drvo koje doseže jedan metar visok i veći, s razgrananom stablom i dugim zelenim lišćem, rubovi su ukrašeni crvenom, ružičastom, žutom ili svijetlo zelenom prugom. Odredite marginalnu dvobojnu i trobojnu boju.Kad lišće padne, na prtljažniku postoje ožiljci. Dracaena voli topline i česte prskanje.

Dracaena je skrivena

Dracaena Sretan bambus ili sander – ova kultura često se zove zatvoreni bambus zbog svoje sličnosti s bambusom. Nekoliko trupa, promjera dva centimetra, čvrsto se međusobno uklapaju i imaju visinu od stotinu centimetara. Vrh "bambusa" ukrašen je velikim brojem razgrananih stabljika i sočan zelenog lišća, s širokom pločom duljom od dvadeset centimetara. Njihov ton se može razrijediti žutim ili ružičastim rubom. Bambus dracaena može rasti u staklenoj posudi ispunjenoj šljunkom i vodom, kao iu dlanu, ali vrlo vlažnom tlu. Cvjetni brusilice, više je u prirodnoj klimi nego u kućnoj sredini.

Dracaena Sretan bambus

Dracaena Canarian ili zmaj stablo – u prirodi, ova vrsta raste do ogromnih veličina, s snažnim prtljažnikom, granama i velikim kožastim lišćem, oblikovanim u kape. Kod kuće, dračenski dracen je mnogo manji od afričkih rođaka, ali ljepotu ukrasnog cvijeta traje dugo vremena da se zagleda u posudu za cvijeće.Lišće, širine oko sedam centimetara i dužine petnaest stopa, rasute su u različitim smjerovima u zelenim jezicima s žutim prugama uz rub. U zrelom desetgodišnjem dobu, dracaena može cvjetati bijelo s mirisnim cvjetovima, a nakon njih se pojavljuju voćne kutije u obliku bobica crvene boje.

Dracena Canarian

Dracaena Godsef – biljna vrsta razlikuje se od ostalih vrsta u obliku i bojanje listopadnih ploča. Vizualno, to je grm s tankim viljuškastim stablom, koji raste pomoću formiranja pušaka, do pedeset centimetara duljine. Stabljike se mogu spustiti na prozor, i prekrivene su širokim, duguljasto i oštrim na vrhu, lišća. Boja lišća je zelena, ali prisutnost bijelih ili žutih mrlja različite veličine i količine je prepoznatljiva osobina ove sorte. Ponekad se zove zlatna ili mramorna dracaena. Cvjetnu fazu Godsefa promatra se u mladom razdoblju razvoja. Ona se sviđa mirisnim žutim cvjetovima, ali kod kuće ovo je rijetko.

Dracaena Godsef

Drvena dracaena ima snažan i visoki prtljažnik, koji doseže visinu od dva do tri metra s ožiljcima od lišća.Iznad, dracaena ima gustu snop uskih, šiljastih, tvrdih i dugih listova nalik ljudskoj kosi koja je porasla "na kraju". U prirodi stablo može narasti do petnaest metara. Cvjetovi malih bež cvjetova koji brzo blijede, a na njihovu mjestu se pojavljuju crvene plodne kutije. Deblo dracaena, koja je uobičajena u Liberiji, koristi se u industrijske svrhe, a lišće se koristi u medicini. Dekorativna kućica poput dracaena ukrašava cvjećarnicu. Kultiviranje apikalnih slojeva traje jako dugo, račun traje već godinama.

Drago Drake

Mirisni Drazen – ima visinu od oko metar. Trup je obično ravno bez grana. Zeleno lišće, s žutim prugama u sredini, odvoji se od debla u vodoravnom položaju i dvadeset pet centimetara. Širina donjeg i gornjeg lišća može doseći deset centimetara, što je naznačeno bliže šiljastom vrhu. Ova vrsta dracaena može cvjetati u ranoj dobi biljke, što se izražava pojavom malih, ali vrlo mirisnih cvjetova.Široke lišće pomažu u održavanju osvježavajuće unutarnje klime.

Mirisni Dražen

Sorte dracaena mogu dodati veliki popis, u kojem postoje oblici koji zahtijevaju velike sobe ili male ugodne sobe, više ili manje rasvjeta, zalijevanje i ostale uzgojne uvjete. Od njih možete identificirati Drachsen:

  • Deremskuyu;
  • angustifolia;
  • Aybriana;
  • Ayer;
  • Hooker;
  • Zlatni;
  • Shirmonički ležaj;
  • limun;
  • Capitate.

Svaka vrsta može se promatrati podvrste, koje ne razlikuju uvijek značajne vanjske znakove i njegu.

Uzgoj nepretencioznih sorti

Reprodukcija dracene događa se na različite načine. To uključuje uzgoj cvijeta uz pomoć sjemena, reznica i apikalnih slojeva.

Ako domaća Dracaena zadovoljna cvjetanjem i izgledom plodnih bobica, onda se sakupljeni sjemenki može pokušati biljka. Takvi slučajevi su rijetki, tako da se dracaena sjemenke mogu kupiti bez problema u cvjećarnici. Za bilo koji biljni materijal, bilo sjemenje ili reznice, trebate palminog tla, koji se također prodaje u vrtnim centrima.Takvo tlo je idealno za uzgoj dracaena, jer sadrži drenažnu osnovu, mineralni make-up, biohumus, dolomitni brašno, treset i pijesak. Temperatura klijavosti sjemena, ukorjenjivanje sadnica ili reznica treba biti topao, dovoljno od uobičajene klimatske klime. Nije nebitna vrijednost u uzgoju biljke je stvaranje učinka staklenika kako bi se ubrzao razvoj biljaka. Rasvjeta za sadni materijal ne bi smjela biti neprekidno svijetla, na određenoj pozornici, biljka je zasjenjena. Kada se dracaena posadi reznicama, koriste se aktivni ugljen, korijenski pretvarač i biostimulator rasta s kojim se rezaju reznice i dodaju u vodu, tlo i prskalicu.

Utvrđena mlada dracaena, u pravilu, brzo se prilagođava, ali zahtijeva usklađenost s rasporedom brige za sebe. Povoljno mjesto za cvijet, tu će biti prozorski prolaz ili prostor u sobi u kojoj se nalazi raspršena svjetlost. Vlažnost zraka vrlo je važna za dracaenu, ako je suha, često se treba navlažiti iz pištolja za raspršivanje. Regulacija temperature je optimalna u rasponu od osamnaest do dvadeset pet stupnjeva topline.Što se tiče zalijevanja, Dracaena voli vodu, ali ne mnogo, a ne vrlo često. Dosta zalijevanje će biti tri do četiri puta tjedno od proljeća do jeseni. Zimi, zalijevanje se može obaviti dva puta tjedno. Također, ispod vaze cvijeta stavite paletu koja je ulila malo vode. Važan uvjet za zalijevanje je kakvoća vode, mora biti mekana, stagnantna ili filtrirana ili destilirana. Dracaena jako voli mineralna gnojiva, stoga se hranjiva smjesa mora kupiti strogo prema uputama i prema ponašanju cvijeta.

Trimming pratseny potrošiti u slučaju zrelosti ili kada biljka treba izdati više dekorativni izgled, a također spasiti od bolesti. Da biste to učinili, obrišite vrh cvijeta i stavite je u vodu neko vrijeme, otapajući konverter korijena i aktivni ugljen u njemu.

Kao i sve biljke u zatvorenom uzgoja, dracaena može reagirati na promjene u rasporedu povlačenja s neugodnim simptomima. Od tih, yellowing lišća, izgled mrlje, oteklina, suha i crna područja, kao i njihovo pada. Drugi patološki simptomi uključuju usporiti rast biljke, letargija strukturnih dijelova, cvijet nefizološkom nagib bočno ili pri dnu.Uzrok biljnih bolesti može se izabrati mjesto za biljke gori cvijet suncu utjecati propuh, grijanje, klima. Naravno, nedostatak ili prekomjerno zalijevanje i hranjenje. Za štetne patogene koji oštećuju lišće i korijenje Dracaena stabljike su lisne uši, mealybugs i pauk novčića. Paraziti hrane sok od cvijeta i proizvode toksine koji uništavaju biološku strukturu biljke.

S bolestima dračena, možete se nositi uz pomoć organizacije odgovarajuće njege i terapijskih rješenja s kojima se biljka liječi. Za ovaj stane insekticidnim smjesama trgovini ili pripremljena na temelju češnjak, pelin, sapun, jasena, kerozin i tako dalje. D.

Svojstva dracaena

Iz promatranja mnogih cvjećara, moguće je razlikovati nekoliko korisnih svojstava koja Dražena posjeduje. Egzotična biljka ne samo nadopunjuje unutrašnjost, ali i osvježavajuće zatvoreni zraka, apsorbira štetne plinove iz sintetičkih objekata: namještaj, tepisi, kuhinjski predmeti (mikrovalna), tereradioapparatury, pisač i druge neugodne mirise.Zdravlje ljudi prisutnih u sobi gdje raste dracaena također ne ostaje bez pažnje. Biljka potiskuje lošu energiju, povećava vitalne sile tijela i dovodi ga u ton. Ako sjednete u blizini dracaene nekoliko minuta, možete se riješiti glavobolje ili druge boli. Izbjegavanje stresnih situacija u kući, skandalima i mentalnim poremećajima također se može izbjeći ako Dražena živi u njoj.

Pogledajte videozapis: 2 types sendviča na moj način -VEGAN und VEGETARISCH- 2 Sorte sendviči auf meinen umjetnosti

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: